A început cea mai importantă lună pentru politica din municipiu

Luna mai este cea mai importantă din acest an pentru oamenii politici de la Curtea de Argeş, dintr-un motiv foarte simplu, este perioada în care au loc alegeri la organizaţiile locale. Momentul este delicat. Au trecut fix doi ani de la ultimele alegeri locale, şi mai sunt încă doi până la următoarele. Cu privire la ce s-a făcut până acum, argeşenii s-au cam lămurit. În cei doi ani rămaşi până când vom fi chemaţi la urne să ne alegem primarul multe se mai pot întâmpla, dar locuitorii urbei s-au dovedit de multe ori conservatori şi cu greu îşi schimbă opţiunile. Jumătatea mandatului este un moment care poate fi speculat de toată lumea şi poate fi un moment de cotitură pentru toţi politicienii. Să-i luăm pe rând.
La PSD alegerile locale sunt programate pentru sfârşitul lunii mai, a spus chiar preşedintele, dl. primar Diaconu. Pentru domnia sa e mai greu. Nu poate să spună că a făcut ceva extraordinar în ultimii doi ani, în afara nenumăratelor proiecte despre care vorbeşte lumea pe la colţuri. Are parte de nemulţumiri chiar în sânul partidului său, iar cetăţenii care l-au votat simt gustul amar al dezamăgirii. Situaţia proastă nu i se datorează în exclusivitate. Banii puţini şi colaboratorii interesaţi au fost în măsură să omoare orice investiţie bună pentru municipiu, căci modernizarea Primăriei cu 8 miliarde nu este de natură să-l scoată basma curată. Probabil că are în partid multe voci care îl contestă şi rămâne de văzut cât de puternice vor fi acestea la Conferinţa municipală de alegeri.
La sfârşitul acestei săptămâni au loc alegerile la PDL. Şeful organizaţiei, dl. Gheorghe Alecsei şi-a anunţat deja candidatura, şi a declarat că lista de candidaţi este deschisă. Sunt unii care spun că ar trebui schimbat, că ar trebui să plece la Piteşti, în locul recent demisionatului Cristian Boureanu. Vechii pedişti, care au plecat la venirea sa în funcţie, încă mai speră la o revenire în forţă, şi numai de dibăcia dlui. Alecsei şi de relaţia pe care ştie sau nu să o întreţină cu colegii, depinde totul. Se vehiculează şi numele dlui. Marian Ducă drept candidat la preşedinţie. După cum îl ştiu eu pe dl. Ducă, cred că sunt simple speculaţii pe care le aruncă pe piaţă „prietenii” dlui. Alecsei.
Alegeri interesante vor fi şi la PNL. Preşedintele liberalilor din municipiu, dl.viceprimar Costinel Vasilescu, a anunţat, într-o conferinţă de presă, posibilitatea unor „epurări” în partid. La ultima întrunire a PNL Curtea de Argeş lucrurile au ieşit prost pentru toţi. Un grup de liberali care îşi plăteşte cotizaţia cu ordin de plată în ziua întâlnirii, va încerca să facă presiuni şi la alegeri, sunt sigură de asta, pentru că există un conflict deschis între actualul preşedinte şi unii dintre membrii de partid. Cum fostul preşedinte al PNL Argeş, dl. Adrian Miuţescu, nu mai are nicio funcţie în partid, din câte ştiu eu, iar ascensiunea sa în PNL a început tocmai din postura de preşedinte al PNL Curtea de Argeş, nu este exclus să-l vedem candidând în această lună, cum nu sunt excluse alte surprize făcute de liberali mai apropiaţi sau mai îndepărtaţi, fizic vorbind, de municipiu.
Ar mai fi de spus că la PRM problema a fost tranşată, dl. Gheorghe Bugeac fiind reales preşedinte. În rest, PNG-ul dlui. Gabriel Nastea ar putea fi numit PSDNG la Curtea de Argeş, aşa că cine e preşedinte nu are nicio importanţă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email