A început bătălia sondajelor. Cine câştigă?!

Presa judeţeană a dat publicităţii de curând rezultatele sondajelor făcute de principalele partide politice în vederea alegerilor locale de la anul. În funcţie de cine a comandat sondajul, pe primele locuri sunt PDL şi PSD. Chiar şi ziarele sunt împărţite în a crede unele rezultate, în funcţie de „apropierea” de unele partide sau de altele. Interes Argeşean nu are niciun fel de obligaţie faţă de niciun partid politic, iar ştirile pe care le publică vizează activitatea liderilor, aşa cum ştiu eu să o facă publică. Poate că unii dintre potenţialii candidaţi fac mai mult decât alţii, dar dacă aceia ştiu să şi vorbească despre activitatea lui, aceia câştigă. Câştigă popularitate, înjurături, credibilitate sau altceva, dar apariţia în presă este clar un câştig.

După mulţi ani de când Argeşului i-a fost pusă eticheta de „judeţ roşu”, acum sunt unii care cred că va fi schimbată culoarea. Asta rămâne de văzut în primăvara viitoare.
Curtea de Argeş nu a fost „roşu”, adică PSD nu a avut majoritatea până la ultimele alegeri, când, poate din cauza fostului primar Gheorghe Nicuţ, „galbenii” nu au mai reuşit să ia Primăria, aceasta revenind PSD-ului dlui. Nicolae Diaconu. O să fie foarte interesant de văzut în 2012 dacă votul negativ pe care argeşenii l-au dat atunci dlui. Nicuţ se va transforma într-un vot pentru actualul primar, în ideea în care acesta va mai candida.

Eu cred că politica nu se face la Curtea de Argeş, aici e nevoie de administraţie, în primul rând. Avem nevoie de oameni care să ştie care sunt problemele oraşului şi, mai ales, să aibă soluţii pentru ele. Fireşte, e important ca partidul de guvernământ să susţină, prin deputaţi şi senatori, prin preşedintele de Consiliu Judeţean, iniţiativele locale, în măsura în care o poate face, financiar vorbind. Dar, să spui că la Curtea de Argeş se votează dreapta sau stânga, mi se pare cam mult. Cetăţenii, ca peste tot în ţară, de altfel, votează în primul rând oamenii, la alegerile locale, vorbesc. Aici îl ştii pe un candidat la primar sau la Consiliul Local, ştii unde locuieşte, cam câţi bani are, unde lucrează nevasta şi  pe unde pleacă în concediu. Îţi place de el, că e politicos – nici nu aveţi idee cât contează atitudinea potrivită, păstrată mereu, pentru un alegător! – sau că are o casă bine îngrijită. Votantul din Curtea de Argeş e preocupat de numărul de vizite pe care candidatul le-a făcut pe strada lui şi cu ce s-a ales în urma acestor vizite. Cetăţeanul din Buşaga e interesat de faptul că cineva, nici nu ştie bine de la ce partid, i-a pus pietriş pe stradă, după ce ani în şir a cerut la Primărie câte ceva şi pentru uliţa pe care locuieşte.

Cred că la Curtea de Argeş lupta e deschisă, iar următoarele luni vor fi hotărâtoare. Oraşul e mic, oamenii se cunosc între ei şi e greu să vii şi să le spui principiile politice, care sunt caracteristicile politicii de stânga sau de dreapta atâta vreme cât curge apa la colţul străzii dintr-o conductă spartă de peste o lună. Sigur, asta poate să-l determine să aibă o rezervă faţă de cei care conduc acum, dar nu înseamnă că votul său se va duce direct la cei aflaţi în opoziţie. Cred, de asemenea, că multe mai depind, la Curtea de Argeş, de găleţile, pelerinele şi umbrelele date în campania electorală, poate mai mult decât mesajele transmise. Programele electorale sunt cam la fel, căci problemele sunt aceleaşi, doar rezolvarea lor e diferită. Sau nu e deloc.

Sondajele pentru care se luptă prin ziare unii şi alţii nu cred că vor influenţa votul la Curtea de Argeş. Aşteptăm însă cu nerăbdare rezultatele sondajelor făcute pe plan local, căci acolo am putea avea surprize mari. Sau nu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email