A ÎNCEPUT BĂTĂLIA ŞEFULUI PSD CU PSD-UL

Că în PSD Curtea de Argeş lucrurile sunt departe de normal, e un lucru ştiut de toţi argeşenii pe care îi interesează cât de cât politica, dar de la anormalitatea luată ca atare până la bătălia pe faţă s-a dovedit că nu mai este decât un pas. Pas pe care l-a făcut primarul Nicolae Diaconu zilele trecute, la conferinţa de presă de la Primărie, când a trecut la atac. Atac la tinerii din PSD, la deputatul Mircea Drăghici şi la alţi social democraţi. Diaconu a spus că „deocamdată” este preşedinte al PSD Curtea de Argeş, iar declaraţiile pe care le-a făcut ilustrează foarte bine acest „deocamdată”.
Tinerii din PSD, conduşi de preşedintele interimar Răzvan Popescu au remis presei un comunicat redactat în termeni duri la adresa liderilor PDL. L-am întrebat pe primar dacă a ştiut de comunicat şi dacă e de acord cu termenii folosiţi şi cu mesajul transmis de colegii săi mai tineri din partid. „Nu am ştiut de nicio conferinţă de presă şi de niciun comunicat. Problema e că la tineret preşedinte este Cătălin Sămărăscu, nu Răzvan Popescu. E o luptă acolo şi probabil că asta i-a îndemnat să iasă cu aşa ceva”, a răspuns edilul.
„Protocolul USL trebuie bine negociat!”
De curând, în perioada în care Diaconu a fost în concediu, deputatul PSD Mircea Drăghici şi liderii locali ai PNL s-au întâlnit şi au discutat despre protocolul USL la Curtea de Argeş. El nu a fost semnat pentru că PSD l-a aşteptat pe primar, şeful organizaţiei locale, să-l semneze. „Acest protocol trebuie negociat. Nu ştiu ce au discutat, pentru că deputatul Mircea Drăghici trebuia să aibă un mandat de la Biroul Executiv ca să discute ceva, şi nu a avut acest mandat. Trebuie să se stabilească clar candidatul, să se spună clar poziţia fiecărui partid azi, nu în 2008. Candidatul pentru Primărie trebuie să fie din partea PSD. Acestea sunt condiţiile care trebuie acceptate, altfel nu semnez protocolul”, a declarat primarul.
De asemenea, el a mai spus că „e o dezordine totală în PSD şi trebuie să facem ordine”. Despre deputatul Mircea Drăghici edilul a spus că „este un tip foarte politic şi îmi displace asta”.  Mai mult, în opinia sa „anumiţi parlamentari se leagă de succesele primarului şi încearcă să le confişte”.
P.S. Vineri, tinerii din PSD au organizat din nou o conferinţă de presă, fără ştirea preşedintelui Nicolae Diaconu, şi au dat un comunicat în care vorbesc despre români, despre Boc, fabrica Nokia şi despre o firmă privată, cu sediul în Curtea de Argeş, care „ar fi fost supusă unor presiuni absurde, doar de dragul de a cotiza la puşculiţa portocalie!”. Comunicatul nu este semnat, iar „conducerea interimară a TSD”, conducere pe care preşedintele Diaconu nu o recunoaşte, dar care nici măcar nu semnază foaia, şi-l asumă teoretic, dar nu şi practic, cu nume şi prenume. Ziarul nostru nu va mai publica astfel de comunicate până când ele nu vor fi asumate de conducerea PSD Curtea de Argeş.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email