A început acţiunea „Foc de artificii”

Peste 5.600 de articole pirotehnice au fost confiscate de poliţişti, în ultima săptămână, în cadrul acţiunii „Foc de Artificii 2014-2015”.  Au fost constatate 21 de infracţiuni, de comiterea cărora sunt bănuite 19 persoane şi au fost aplicate sancţiuni contravenţionale, în valoare de 16.000 de lei. Prin acţiunea ,,Foc de artificii”, Poliţia urmăreşte prevenirea oricăror evenimente negative generate de nerespectarea legislaţiei privind obiectele pirotehnice.
În perioada 24 – 30 noiembrie, sub coordonarea Direcţiei Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, cu sprijinul Direcţiei de Ordine Publică din I.G.P.R., poliţiştii au efectuat 85 de controale în urma cărora au constatat 21 de infracţiuni, de comiterea cărora sunt bănuite 19 persoane.
De asemenea, au fost aplicate 5 sancţiuni contravenţionale,  în valoare totală de 16.000 de lei şi au fost ridicate, în vederea confiscării, 5.626 de articole pirotehnice.
Acţiunea Foc de artificii” a fost declanşată la data de 17 noiembrie de Direcţia Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, în colaborare cu Direcţia de Ordine Publică.
Închisoare pentru „operaţiunile cu articole pirotehnice efectuate fără drept”
Prin acţiunea Foc de artificii”, Poliţia urmăreşte prevenirea, identificarea şi combaterea evenimentelor negative generate de nerespectarea prevederilor legale care reglementează deţinerea, comercializarea, importul, depozitarea şi folosirea articolelor pirotehnice de către persoanele fizice şi juridice în perioada sărbătorilor de iarnă 2014/2015.
În acest sens, sunt efectuate controale la societăţile comerciale autorizate să desfăşoare operaţiuni cu articole pirotehnice, dar şi activităţi specifice structurilor de ordine publică în zona pieţelor, târgurilor sau centrelor comerciale.
În conformitate cu prevederile legale, orice operaţiune cu articole pirotehnice, efectuată fără drept, constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an.
Comercializarea de către persoane fizice sau juridice neautorizate a obiectelor pirotehnice din clasa I se sancţionează cu amendă de la 2.000 la 5.000  de lei.
Comercializarea obiectelor pirotehnice către persoane care nu au împlinit vârsta de 18 ani se sancţionează cu amendă de la 3.000 lei la 6.000 lei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email