A fost stabilit programul Sărbătorilor Argeşului şi Muscelului

A opta ediţie a Sărbătorilor Argeşului şi Muscelului se va desfăşura în perioada 10 – 30 august, conform proiectului de program stabilit de conducerea Consiliul Judeţean Argeş. Seria de evenimente va debuta cu cea de-a XXXI-a ediţie a Festivalului Internaţional de Folclor „Carpaţi”, care se va desfăşura în perioada 10-15 august. Festivalul va reuni, în acest an, ansambluri folclorice din Bulgaria, Macedonia, Indonezia, Italia, Belgia, Spania, Japonia, Belarus, Georgia, Lituania şi Coreea de Sud. Argeşenii vor mai avea ocazia să participe la festivaluri de dans, muzică şi film, expoziţii, tabere de creaţie, concursuri sportive, lansări de carte, simpozioane. Unele dintre activităţile programate sunt deja tradiţionale, printre acestea numărându-se Dracula Fest, Dracula Bike, Tabăra de meşteşuguri tradiţionale, Festivalul pentru tineri 3FEST, Festivalul internaţional de muzică populară veche „Sus pe Argeş la Izvoare” sau Festivalul Fanfarelor. Alte activităţi se vor desfăşura în premieră, exemple în acest sens fiind Ziua filmului etnografic, Zilele Artelor – Festivalul de Jazz sau Crosul de la Florica.
Cetăţenii de onoare vor fi premiaţi pe 30 august
În încheierea Sărbătorilor Argeşului şi Muscelului, la Muzeul Viticulturii şi Pomiculturii de la Goleşti va avea loc, pe 30 august, întâlnirea fiilor şi cetăţenilor de onoare ai judeţului. Acţiunea va fi un prilej de a reuni personalităţile cu origini argeşene, de a acorda distincţiile de fiu/fiică, cetăţean de onoare şi de excelenţă în domeniile administraţie publică locală şi centrală, mediu de afaceri şi Societate civilă. De asemenea, începând de la această ediţie, tinerii cu rezultate excepţionale la olimpiade şi alte concursuri internaţionale vor fi premiaţi, în cadrul secţiunii „Tineri argeşeni de succes”.
Programul Sărbătorilor Argeşului şi Muscelului va fi aprobat în şedinţa Consiliului Judeţean Argeş de la sfârşitul acestei luni. De asemenea, propunerile pentru acordarea titlurilor onorifice pot fi transmise până la data de 20 iunie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email