A fost semnat contractul pentru secţiunea Curtea de Argeş – Tigveni a autostrăzii Piteşti – Sibiu

Ministrul Transporturilor și Infrastructurii, Dan Vîlceanu, împreună cu Secretarul de Stat, Ionel Scrioșteanu, au participat alături de Directorul General al CNAIR, Cristian Pistol, luni, 15.11.2021, la semnarea contractului pentru proiectarea și execuția Secțiunii 4: Tigveni – Curtea de Argeș a Autostrăzii Sibiu – Pitești, în lungime de 9,86 km, cu ofertantul declarat câstigător, respectiv PORR CONSTRUCT S.R.L, se arată într-un comunicat al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, CNAIR SA.

”Sunt bucuros să mă aflu aici la această semnare ce marchează un moment foarte important pentru Autostrada Sibiu-Pitești. După mai bine de 2 ani, am reușit astăzi să semnăm contractul pentru Secțiunea 4, o porțiune de drum ce prezintă câteva caracteristici aparte, vorbim de 12 poduri și de un tunel cu o lungime de peste 1.300 de metri. Am încredere că relația dintre CNAIR și antreprenor va fi una extrem de bine închegată pentru a duce la bun sfârșit construcția acestei secțiuni a autostrăzii”, a declarat Dan Vîlceanu, Ministrul Interimar al Transporturilor și Infrastruturii.

”Am semnat astăzi contractul pentru proiectarea și execuția secțiunii 4 a Autostrăzii Sibiu-Pitești. Este încă un pas pentru construcția acestei autostrăzi extrem de importantă, nu doar pentru România, ci și pentru economia europeană. Autostrada Sibiu – Pitești este deosebit de relevantă pentru desfășurarea traficului pe Coridorul IV Pan European, deoarece asigură la nivel funcțional o traversare de la Vest la Est a Teritoriului Național. De asemenea, este și prima legătură cu rețeaua rutieră europeană care traversează Munții Carpați. Acest obiectiv al României și al Uniunii Europene este așteptat de mai bine de trei decenii”, a precizat Cristian Pistol, directorul general CNAIR.

Valoarea contractului este de 1.678.873.121,77 lei fără TVA.

Sursa de finanțare: Fonduri Europene Nerambursabile.

Durata contractului este structurată astfel:

  • 16 luniperioada de proiectare
  • 44 luniperioada de execuție a lucrărilor
  • 120 de luniperioada de garanție a lucrărilor

În cadrul contractului vor fi realizate mai multe lucrări de artă de o complexitate majoră, după cum urmează:

  • Construirea a12 poduri, pasaje și/sau viaducte, având o lungime medie de 230 de m, dintre care, cel mai lung fiind Viaductul de la km 84+341, în lungime de 630 de m.
  • Construirea unuiTunel în lungime de350 de m, în zona de traversare a dealului Momaia, județul Argeș.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email