A fost semnat contractul de 10 milioane de euro pentru proiectul „Dezvoltarea transportului public”

Marți, 19 mai 2020, a fost semnat contractul pentru proiectul cu finanțare europeană ”Dezvoltarea transportului public în municipiul Curtea de Argeș”. Valoarea totală a proiectului este de  47,028,577.51 lei, aproximativ 10 milioane de euro. După cum ziarul nostru v-a informat,  principalele lucrări de intervenție prevăzute în cadrul proiectului sunt:
– Modernizarea transportului în comun prin achiziționarea de14 autobuze electrice inclusiv construirea staţiilor de alimentare a autobuzelor alimentate electric;
– Construirea/ amenajarea/ modernizarea stațiilor de transport public
– Realizare unei autobaze în cartierul Progresu;
– Modernizarea transportului în comun prin implementarea unui sistem de management informatizat cu rol în optimizarea și eficientizarea traseelor de transport public, dar și de creștere a siguranței și confortului călătorilor;
– Modernizarea sistemelor de bilete integrate pentru călători „e-ticketing”.
Se are în vedere modernizarea transportul public de călători și reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră la nivelul municipiului. Pentru a atinge acest obiectiv, administrația locală va autoriza intervenții de reabilitare a două tronsoane rutiere, de amenajare a stațiilor de transport, precum și de realizare a unei autobaze, inclusiv a infrastructurii tehnice aferente acesteia.

Perioada de implementare a proiectului este de 36 de luni, din 4 iulie 2019 până la 30 iunie 2022. Investițiile ce vor fi derulate au o valoare totală de 47.028.577,51 lei; din aceștia peste 37 de milioane de lei provin din Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR), peste 5,7 milioane de lei sunt alocate din bugetul național, peste 878 de mii de lei reprezintă cofinanțarea beneficiarului, în timp ce peste trei milioane de lei constituie valoarea cheltuielilor neeligibile, potrivit adrmuntenia.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email