A fost redeschisă circulația pe Transfăgărășan, pe o singură bandă

Radu-Valeriu Perianu, prefectul județului Argeș, spune că a ”fost redeschisă circulația pe Transfăgărășan, pe o singură bandă, și se lucrează în continuare”.

”În această dimineață, am verificat situația în teren, în zona unde, ieri, aluviunile au blocat șoseaua și chiar puteau provoca o tragedie. Mai multe echipe de la Drumuri Naționale lucrează în continuare ca să curețe drumul.

Se circulă alternativ, pe un sens, la indicațiile agenților de poliție care acționează în zonă.

Județul Argeș a ieșit de sub avertizarea meteo cod portocaliu.

Închiderea circulației pe timpul nopții și în condițiile de ieri era o măsură absolut necesară. Nu aș fi vrut să avem oameni care, din neștiință sau poate chiar teribilism, să se aventureze în zonă. Căderea de pietre a fost pe o porțiune de drum care, în condiții normale, este deschisă tot timpului anului.

Le recomand tuturor să circule cu prudență și vom reveni cu informarea publică atunci când șoseaua va fi redată complet circulației. Conform unei informări de ultim moment, zona de Nord a județului Argeș va fi, din nou, vizată de o avertizare meteo începând cu ora 14. Este vorba despre un cod portocaliu de instabilitate atmosferică accentuată, valabil până sâmbătă dimineață, ora 6. Revin cu recomandarea către turiști și către toți localnicii ce tranzitează Transfăgărășanul, să circule cu prudență!”, transmite prefectul Perianu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email