A fost prins criminalul care a ucis o prostituată la Barajul Vidaru


Un bărbat condamnat la 20 de ani de închisoare pentru că în vara anului 2006 a ucis o prostituată şi i-a aruncat apoi cadavrul în lacul de acumulare Vidraru, a fost prins de poliţişti la sfârşitul săptămânii trecute. Acum, Vasile Zamfir, în vârstă de 37 de ani, a ajuns după gratii, unde va avea de ispăşit pedeapsa pentru crimă.
Potrivit anchetei, pe 21 iunie 2006, Vasile Zamfir, din Bucureşti, ajutat de un prieten, a ucis o femeie în vârstă de 35 de ani, care se prostitua pe Autostrada Bucureşti – Piteşti, pentru că aceasta a refuzat să întreţină relaţii sexuale cu el. Zamfir a fost închis până în anul 2008, când instanţa din Argeş a decis să-l achite de acuzaţia de omor, pe motiv că nu existau probe suficiente care să demonstreze că bărbatul a comis sau a fost complice la această faptă, aşa că suspectul a fost eliberat. La scurt timp, o altă instanţă superioară a decis că Vasile Zamfir trebuie să se întoarcă în arest. Bărbatul era de negăsit, şi a fost dat în urmărire naţională şi internaţională pentru că se sustrăgea executării pedepsei de 20 de ani de închisoare. Complicele său a fost prins la scurt timp de la producerea crimei, însă după câteva luni de detenţie, acesta s-a sinucis cu un pumn de pastile.

Trupul femeii a fost legat de un bolovan şi apoi aruncat în baraj

Femeia ucisă se numea Ana Maria Stiriuc, avea 35 de ani şi era din Petroşani, judeţul Hunedoara. În urma cercetă­rilor efectuate de poliţişti a reieşit că femeia se prostitua, şi aşa a ajuns să îl cunoască pe criminal. Întâlnirea dintre cei doi a luat însă o întorsătură ciudată şi, pentru că femeia ar fi refuzat să facă sex, bărbatul a ucis-o. Vasile Zamfir a vrut să se asigure că trupul femeii nu va fi găsit prea uşor, şi l-a aruncat în Barajul Vidraru. La câteva zile, cadavrul a fost găsit de un pescar, în punctul Valea Lupului din zona Barajului Vidraru. Femeia avea gleznele prinse cu un cablu electric, de al cărui capăt fusese legat un bolovan. Criminalul a fost săltat de mascaţi din Piaţa Gorjului, din sectorul 6 al Capitalei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email