A fost montat primul parcometru în oraş

Săptămâna trecută a fost montat primul dintre cele nouă parcometre care vor „împodobi” centrul municipiului Curtea de Argeş. Aparatul a fost montat pe spaţiul verde din faţa Muzeului Municipal, în faţa unei statui, s-a făcut o probă de funcţionare, apoi a fost învelit în folie. Nu se ştie cât costă ora de parcare, cum taxează, pentru ce perioadă, probabil acesta lucruri urmând să fie stabilite după ce toate parcometrele vor fi date în folosinţă. De când a apărut echipamentul, lucrătorul care încasa bani pentru parcare în faţa Bisericii Domneşti a cam dispărut din peisaj. Oricum, după cum ne spunea fostul manager al Muzeului,viceprimarul suspendat  Ştefan Dumitrache, cam 1000 de lei pe lună era venitul din această parcare.

Parcometrele vor fi montate în cadrul proiectului   „Dezvoltarea unui sistem de transport modern, accesibil şi durabil în Municipiul Curtea de Argeş”, care  vizează „creșterea mobilității urbane în municipiul Curtea de Argeș prin dezvoltarea unui sistem de transport modern integrat, accesibil și durabil, care să contribuie la reducerea emisiilor de carbon”.

Un oraş verde-gri

Prin proiect se vor dezvolta reţelele de piste dedicate circulaţiei bicicletelor şi se vor înfiinţa sisteme de închiriere a bicicletelor. De asemenea, se are în vedere dezvoltarea reţelelor de piste cu 4.061 km  dedicate circulaţiei bicicletelor şi înfiinţarea a 4 sisteme de închiriere a bicicletelor, precum şi realizarea a 15 locaţii pentru parcări pe termen scurt în vecinătatea principalelor puncte de interes.

În plus, proiectul presupune dezvoltarea infrastructurii necesare utilizării autovehiculelor electrice sau hibride prin amenajarea a 7 puncte de încărcare pentru aceste tipuri de maşini, dar şi reabilitarea şi modernizarea trotuarelor şi a zonelor pietonale inclusiv pentru persoane cu dizabilitaţi. KRANZ EUROCENTER S.R.L.  şi asociaţii vor face lucrări pentru dirijarea şi siguranţa circulaţiei fluxurilor de pietoni, pentru semnalizarea şi amenajarea trecerilor de pietoni şi vor monta 9 aparate de taxare pentru autovehicule (parcometre).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email