A explodat viaţa politică la Curtea de Argeş

Sfârşitul de săptămână a fost unul exploziv din punct de vedere politic pentru Curtea de Argeş. Atâtea declaraţii ca în două zile nu s-au făcut tot anul în municipiul nostru în care întoarce trenul. Indiferent dacă alegerile locale vor avea loc în acelaşi timp cu cele parlamentare sau mai devreme, e cert că a început în forţă campania electorală şi la Curtea de Argeş. Au loc tot felul de mişcări şi mutări dintr-o zonă politică în alta de crezi că suntem în oricare altă parte, numai la Curtea de Argeş, nu.
Primul, în ordine cronologică, nu altfel, care a vorbit deschis, dar nu până la capăt, despre alegeri, candidaturi şi partide, a fost primarul Nicolae Diaconu. El a comentat declaraţiile preşedintelui PSD, Victor Ponta, aflat zilele trecute la Curtea de Argeş, conform cărora în municipiu „se va candida ca USL”, în felul următor. „Victor Ponta s-a hazardat făcând aceste afirmaţii, poate că a fost la nivel de dorinţă, un fel de imbold pentru colegii de partid, pentru organizaţie, că e bine să se candideze ca USL. E, într-adevăr, mult mai bine aşa, dar asta trebuie să fie dorinţa şi înţelegerea organizaţiei locale. În relaţia PSD – PNL la Curtea de Argeş au fost câteva situaţii în care una s-a vorbit şi alta s-a făcut, începând cu primele luni de colaborare, în care prima alianţă a fost cu PDL şi cu PRM şi a fost izolat PSD-ul. Au fost hotărâri de Consiliu Local  la votarea cărora din întâmplare nu s-a putut obţine majoritatea, lăsând pe mâna PRM decizia, apoi au fost absenţe aşa zis motivate…E drept, „indisciplina” a fost din partea ambelor părţi, şi a consilierilor PNL şi a celor din PSD”, a spus primarul Nicolae Diaconu.
Primarul se leapădă de PSD
L-am întrebat pe primarul Diaconu dacă va trece la PDL; aşa cum se vorbeşte, şi a răspuns destul de evaziv. „Nu e vorba de a trece la PDL. Nu iau în calcul decât reuşita proiectelor. Activitatea mea politică a fost foarte slabă în ultimii ani. Campania mea pentru PSD s-a terminat după alegeri. Sunt în primul rând primar al Curţii de Argeş şi apoi membru al PSD. Dacă apartenenţa mea la PSD împiedică dezvoltarea oraşului, renunţ la tot ce înseamnă politică”, a răspuns edilul. El a mărturisit că e „curtat” de toate partidele, ultima propunere primind-o de la UNPR.
Viceprimarul se aruncă în luptă
Cel care ar trebui să fie partenerul primarului la USL, preşedintele PNL Curtea de Argeş şi viceprimar, Costinel Vasilescu, spune că se va „bate” să meargă la alegeri la Curtea de Argeş ca USL. „Mă vot bate să mergem ca USL la alegeri şi să ştiţi că avem destui pretendenţi pentru candidatura la Primărie”. În ceea ce priveşte colaborarea reclamată de primar, cu PSD, vicele are o altă părere. „Acum trei ani noi am încercat o discuţie cu PSD, în folosul oraşului, ceea ce ar fi însemnat ordine deplină, fără alte comentarii. PSD ar fi vrut şi postul de viceprimar, dar consilierii au vrut altceva. Pe parcursul celor trei ani nu a existat nicio hotărâre de Consiliu Local luată în beneficiul oraşului fără ca PNL să se bată pentru ea. Au existat multe hotărâri în dezavantaj total cu interesele cetăţenilor – cum a fost creşterea preţului la apă sau năzbâtia aia cu cheltuirea a 13 miliarde pentru nişte fântâni – cu care PNL nu a fost de acord şi a votat împotrivă”, a spus viceprimarul.
„USL e terminat în judeţ!”
Preşedintele PDL Curtea de Argeş, Ştefan Lăzăroiu, a abordat şi el subiectul USL – colaborarea dintre PNL şi PSD la Curtea de Argeş. „Cu ocazia venirii în Argeş Victor Ponta şi-a dat seama că USL e terminat, iar la Curtea de Argeş nu reprezintă nimic”, a spus Lăzăroiu la conferinţa de presă a partidului. „Cei care au venit de la Piteşti cu Victor Ponta au fost mai mulţi decât cei din Curtea de Argeş care l-au aşteptat. A văzut că la Curtea de Argeş USL nu reprezintă nimic. De altfel, de trei ani nu a venit deloc Victor Ponta la Curtea de Argeş. Acum, că simt că pierd Colegiul, vin”, a comentat şeful PDL.
În privinţa primarului Nicolae Diaconu Ştefan Lăzăroiu şi-a schimbat discursul. Dacă la ultima întâlnire cu presa, din luna iulie, spunea despre acesta că „nu ştie să facă echipă „ şi să „colaboreze”, acum Lăzăroiu a spus despre Nicolae Diaconu că „există o anumită legătură între mine, echipa noastră şi domnul primar, în sensul de a face ceva pentru Argeş, pentru Curtea de Argeş. Am rezolvat disensiunile dintre noi. Ne-am întâlnit, am discutat şi le-am rezolvat”. Lăzăroiu a mai declarat că „nu s-a gândit” la varianta în care primarul actual ar fi candidatul PDL la alegerile următoare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email