A crescut numărul şomerilor în municipiul nostru

Potrivit unei statistici prezentate de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Argeş (AJOFM), la sfârşitul lunii septembrie, în judeţul Argeş erau înregistrate 16.301 de persoane fără un loc de muncă. Dintre acestea, 5.993 erau şomeri indemnizaţi, în timp ce  restul de 10.307 de persoane nu primeau ajutorul de şomaj. Faţă de luna precedentă numărul şomerilor este mai mare cu 1.853 de persoane şi în creştere cu 2.782 de argeşeni faţă de luna septembrie a anului 2012.
Totodată, a crescut şi numărul şomerilor aflaţi în evidenţa Agenţiei Locale pentru Ocuparea Forţei de Muncă Curtea de Argeş (ALOFM), unde la sfârşitul lunii trecute erau înregistrate 2.897 de persoane fără un loc de muncă. Faţă de luna precedentă, numărul şomerilor este mai mare cu 200 de persoane. Din numărul total al acestora 1.003 argeşeni beneficiază de indemnizaţii de şomaj, în timp ce restul de 1.894 de persoane nu primesc ajutor de şomaj.
Pentru a veni în sprijinul şomerilor, ALOFM Curtea de Argeş pune la dispoziţia acestora aproximativ 150 de locuri de muncă vacante. Ca de obicei, cele mai multe posturi vacante sunt în domeniul confecţiilor. Astfel, angajatorii caută în această perioadă 110 de croitori, 10 operatori confecţii îmbrăcăminte, un şef de formaţie în confecţii, dar şi un modelier în acelaşi domeniu. În plus, în municipiul nostru se mai caută lucrători comerciali, un îngrijitor de clădiri, un ajutor de bucătar, un stilist, un cosmetician, asistenţi medicali, un instalatori, un referent agricol, dar şi muncitori necalificaţi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email