A crescut numărul persoanelor care beneficiază de indemnizaţii de handicap

Numărul persoanelor din Curtea de Argeş care primesc indemnizaţii de handicap a crescut în ultima lună, asta după ce a intrat în vigoare ordinul privind aprobarea criteriilor de încadrare în grad de handicap, care permite încadrarea persoanelor cu accident vascular sever în grad de handicap, cu asistent personal, în funcţie de rezultatul evaluării complexe.
Astfel, Serviciul Public de Asistenţă Socială (SPAS) din cadrul Primăriei municipiului va plăti, în această lună, peste 67.000 de lei pentru indemnizaţiile persoanelor cu handicap. „Persoanele care au suferit un atac cerebral sever, în urma căruia au suferit paralizia unor membre sau alte probleme din cauza cărora nu se mai pot îngriji singure, vor primi de acum ajutor financiar, prin încadrarea în categoria persoanelor cu handicap. În urma acestor prevederi, în municipiul nostru numărul celor care beneficiază de aceste indemnizaţii a ajuns acum la 101 persoane, faţă de 85, atât câţi erau în lunile trecute”, a declarat Mariana Moise, şeful SPAS.
Indemnizaţia ce se acordă persoanei cu handicap este în valoare de 234 de lei, iar ajutorul financiar care se acordă însoţitorului este echivalentul salariului minim pe economie, adică 850 de lei brut, ceea ce înseamnă în jur de 600 de lei net. Mai mult decât atât, o dată cu creşterea numărului persoanelor care beneficiază de astfel de indemnizaţii, a crescut şi suma de bani pe care Serviciul Public de Asistenţă Socială o achită în fiecare lună. „Nu ştim ce vom face pentru că mai avem nevoie de bani pentru a plăti indemnizaţiile. Am făcut câteva calcule şi doar până la sfârşitul anului mai avem nevoie de aproximativ 3 miliarde de lei vechi, asta în condiţiile în care nu va mai creşte numărul celor care primesc ajutoare financiare”, a mai spus Mariana Moise.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email