A crescut numărul accidentelor pe drumurile forestiere

Potrivit şefului Biroului Transporturi din cadrul Primăriei Curtea de Argeş, Nicolae Păunescu, recent, acesta a primit o adresă de la IPJ Argeş prin care se solicită montarea unor semne de circulaţie pe drumurile de exploatarea forestieră sau agricolă.

„Urmarea dispoziţiei IGPR – Direcţia Rutieră  avem onoarea să vă informăm că în ultima perioadă de timp s-a constatat o creştere a numărului accidentelor de circulaţie produse pe drumurile de exploatare forestieră sau agricolă (…) Astfel, circulaţia autovehiculelor pe aceste categorii de drumuri de transport tehnologic este rezultatul nerespectării prevederilor legale privind circulaţia pe drumurile publice, potrivit căruia la intrarea pe un drum care nu este deschis circulaţiei publice, proprietarul sau administratorul acestuia este obligat să instaleze în loc vizibil  indicator cu semnificaţia „Accesul interzis” şi panou cu inscripţia „Drum închis circulaţiei publice”, se precizează în adresa de la IPJ.

Totodată, conform adresei respective, consiliile locale de pe raza judeţul Argeş au obligaţia ca în termen de 30 de zile de la primirea înştiinţării să inventarieze drumurile de exploatare agricolă şi/sau forestieră aflate în administrare sub următoarea aspecte: starea şi corectitudinea amplasării mijloacelor de semnalizare rutieră care interzic circulaţia vehiculelor pe drumurile agricole/forestiere; în situaţia constatării lipsei semnalizării rutiere să procedeze la instalarea, în cel mai scurt timp, a indicatoarelor specifice.

„Am primit adresa respectivă şi ne-am conformat. Astfel, am făcut o verificare în teren şi am identificat 12 locaţii unde trebuie montate noile semne şi panouri adiţionale. Vom face şi noi adresă către Poliţia Curtea de Argeş pentru a obţine avizele necesare, iar apoi vor fi montate semnele respective de către cei la SPGC”, a declarat Nicolae Păunescu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email