A cincea contestaţie a licitaţiei pentru asfaltarea centurii a fost respinsă

Ieri, pe site-ul Consiliului Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC) a apărut decizia referitoare la ultima contestaţie depusă pentru licitaţia pentru asfaltarea şoselei de centură a municipiului.
SC General Trust Argeş SRL, reprezentată prin Spătaru Gheorghe – administrator, a solicitat anularea adresei cuprinzând rezultatul procedurii, a raportului procedurii, a tuturor documentelor subsecvente, obligarea autorităţii contractante la reevaluarea ofertelor conform dispoziţiilor legale, precum şi anularea procedurii.  CNSC a respins însă ca nefondată contestaţia formulată şi a dispus continuarea procedurii de atribuire.
Licitaţia pentru asfaltarea şoselei de centură a municipiului Curtea de Argeş a fost contestată pentru a cincea oară pe 22 decembrie, iar povestea e lungă şi complicată.
Lucrările pentru modernizarea străzilor care formează, teoretic, centura oraşului, 1 Decembrie, 1 Mai, Lascăr Catargiu, au fost scoase la licitaţie în noiembrie 2012, valoarea estimată a acestora fiind de trei milioane de lei, fără TVA, şi abia în aprilie 2013 comisia de licitaţie a reuşit să desemneze un câştigător, Asocierea de firme SC Gecor SRL, liderul asociaţiei, SC Building Design şi Asnet Telecom SRL, cu o ofertă de 2.550.156,98 lei, fără TVA. Din aprilie 2013 s-au tot făcut contestaţii, ajungându-se de două ori la Curtea de Apel. Contestatarii au fost aceiaşi atunci, Asocierea Valah Construct Grup – SC RMR Argeş SA, prin liderul Valah Construct. De patru ori au făcut contestaţie, de fiecare dată Primăria a trimis punctul său de vedere şi tot de fiecare dată comisia a desemnat acelaşi câştigător. Penultima contestaţie a fost depusă pe 8 iulie, pe 29 iulie a fost emisă decizia CNSC, care respingea contestaţia, iar pe 5 august Asocierea condusă de Valah Construct a făcut plângere la Curtea de Apel pentru a doua oară, plângerea a fost acceptată, decizia Curţii fiind de reevaluare a ofertelor. După reevaluarea ofertelor a apărut a cincea contestaţie, a SC General Trust, contestaţie respinsă ieri de CNSC.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email