A călcat cu maşina un poliţist şi a lovit şi maşina Poliţiei. Şoferul avea permisul suspendat.

Un bărbat de 34 de ani nu a oprit la semnalele poliţiştilor, a călcat cu maşina un poliţist pe picior, şi a acroşat maşina Poliţiei. În plus, avea permisul de conducere suspendat. El s-a ales cu dosar penal pentru ultraj şi a fost reţinut pentru 24 de ore.

Pe 26 aprilie a.c., polițiștii din cadrul Biroului Investigații Criminale Pitești, în baza delegării din partea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, au continuat cercetările într-un dosar penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ultraj, iar după administrarea probatoriului, procurorul de caz a dispus reținerea pe bază de ordonanță, pentru o perioadă de 24 de ore, a unui bărbat de 34 de ani, din Poiana Lacului, potrivit IPJ Argeş.

În prima zi de Paşte, în jurul orei 16.00, un echipaj, format din doi polițiști, din cadrul Secției de Poliție Rurală Poiana Lacului, în timpul unui control rutier, pe raza comunei aceleiaşi comune, a efectuat semnal regulamentar de oprire unui autoturism condus de un bărbat, de 34 de ani, din comuna Poiana Lacului.

 

Bărbatul a refuzat să prezinte polițiștilor documentele personale și ale autoturismului, a dat înapoi, a demarat în viteză, cu intenția de a sustrage controlului.

În timpul acestor manevre, conducătorul auto a călcat cu roata mașinii pe unul dintre polițiști și l-a acroșat cu autoturismul pe celălalt polițist.Oamenii legii nu au avut nevoieî nsă  de îngrijiri medicale.

Ulterior, bărbatul a fost identificat, iar din verificările efectuate de polițiști, s-a constatat că acesta figura cu dreptul de a conduce autovehicule suspendat.

În cauză, a fost întocmit dosar penal pentru conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul respectiv ori al cărei permis de conducere i-a fost retras sau anulat ori căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată sau care nu are dreptul de a conduce autovehicule în România, 

Ulterior, în ziua de 26 aprilie, în baza mandatului de aducere, emis de procurorul de caz, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Poiana Lacului l-au condus pe bărbat la sediul Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, unde a fost audiat, conform competențelor, procurorul de caz dispunând reținerea acestuia pe bază de ordonanță pentru o perioadă de 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie dispuse măsuri preventive.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email