A şasea, norocoasă. După cinci încercări nereuşite, Interul a câştigat primul meci la Mioveni!

În sfârşit, F.C. Internaţional Curtea de Argeş a obţinut primul succes pe terenul de la Mioveni, după ce în precedentele cinci partide nu reuşise să câştige măcar un punct. După 11 etape, echipa lui Benone Lazăr are 15 puncte, minus trei la

„adevăr”, şi este pe locul 11 având acelaşi număr de puncte ca Pandurii şi Gaz Metan, însă golaveraj mai slab. Victoria Interului este cu atât mai importantă cu cât a fost obţinută în dauna unei echipe care este în luptă pentru evitarea retrogradării. Pentru că în ultimile două etape, Interul de Argeş a câştigat 6 puncte extrem de importante, echipa, antrenorii şi conducerea sunt de felicitat!

 

Inspiraţia lui Mourinho Stoica

Scăpat de accidentările şi suspendările în masă ale jucătorilor, antrenorul Ştefan Stoica a fost în fericita sitauţie de a nu şti cum să alcătuiască primul unsprezece. Jocul echipei, dar mai ales rezultatul final, a demonstrat că tehnicianul interist a fost inspirat. Meciul a început foarte bine pentru echipa gazdă care a deschis scorul repede. Era minutul 9 când fundaşul stânga George Neagu a centrat în mijlocul careului, iar Itu a reluat cu capul de la 8-9 metri învingându-l pe Cristi Munteanu: 1 – 0 pentru Internaţional.

Pressingul italian

Antrenorul italian Nicolo Napoi a comandat un pressing năucitor, după care şi-a trimis echipa în atac, iar în minutul 43, când jucătorii Interului aşteptau pauza, ploieştenii au egalat. După o lovitură de la colţ, Popa respinge în faţă, iar Miranda şutează de la 2-3 metri: 1 – 1. mitanul secund a aparţinut în totalitate Interului, care a reuşit golul victorios în minutul 75.

„Grăsuţul” Vezan a înscris golul etapei

Ploieştenii retraşi în apărare au avut totuşi două oportunităţi prin Miranda şi Djokici pe care portarul Marius Popa le-a rezolvat spectaculos. Emanuel Kone ratează în minutul 74 cea mai mare ocazie a meciului şutând în bară de la 5-6 metri, prefaţând parcă, golul lui Vezan din minutul 75. „Grăsuţul” de la Inter a şutat senzaţional de la 25 de metri, şi mingea s-a dus „ghiulea” în vinclul porţii lui Munteanu: 2 – 1 pentru Interul de Argeş!

Degeaba s-a străduit arbitrul…

Până la final, Marius Popa mai respinge o minge grea venită dintr-o lovitură liberă de la 20 de metri, antrenorii celor două combatante fac trei schimbări, arbitrul Marian Balaci „împinge” fără jenă jocul spre poatra lui Popa, doar, doar ploieştenii vor egala, dar apărarea argeşenilor în frunte cu Viera rezistă cu stoicism până-n final.
INTER: 12 M. Popa – 6 Dan Matei, 3 Viera, 29 Raţiu, 25 G. Neagu (39 Frăsineanu) – 2 Băcilă, 7 Răduţ, 8 Vezan, 10 C. Lazăr II (69 Nasser)– 5 Kone, 9 Itu (84 Abiodun). Antrenor Ştefan Stoica
Rezerve: 22 Arcaba, 4 Izvoranu, 14 Voiculeţ, 21 Chiricheş.

ASTRA: 12 Munteanu – 4 Mihalache, 3 Oprsal, 5 Rohat, 25 Crăciun – 16 V. Gheorghe (81 Păun), 18 Strătilă (70 Hatchi), 8 Seto – 19 L. Ganea, 9 Djokici ( 76 V. Sandu), 11 Miranda. Antrenor Nicolo Napoli.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email