98.255 de lei s-au cheltuit la Curtea de Argeş doar pentru asigurarea venitului minim garantat

În cadrul Direcţiei de Asistenţă Socială (DAS) Curtea de Argeş funcţionează şi un Compartiment asistență socială, evidenţă şi plată beneficii de asistenţă socială, prevenire marginalizare socială, unde lucrează trei persoane.

Compartimentul are atribuţii domeniul prevenirii şi combaterii marginalizării sociale, şi se ocupă cu evidenţa şi plata beneficiilor de asistenţă socială (venit minim garantat, alocaţii de stat, alocaţii familiale, ajutoare de urgenţă, alte beneficii ).

Anul trecut, potrivit raportului de activitate al DAS, activitatea privind prevenirea şi combaterea sărăciei s-a axat pe protejarea persoanelor singure sau a familiilor care, din cauza unor factori de natură economică, psihică, fizică sau socială nu-şi pot asigura singure nevoile sociale, încadrându-se astfel în categoria persoanelor marginalizate social.

Printre beneficiile de mai sus s-au numărat şi ajutoarele sociale,  care au fost în medie 41 pe lună. Cele mai multe s-au acordat în luna ianuarie (44), iar cele mai puţine în lunile august şi septembrie (câte 38). În total, beneficiarii legii privind asigurarea venitului minim garantat au încasat 98.255, bani proveniţi de la bugetul de stat.

Tot anul trecut DAS a primit şase dosare noi pentru care s-au efectuat anchete sociale la domiciliul solicitanţilor, s-au întocmit fişe de calcul şi s-au emis dispoziţii de acordare plată începând cu luna următoare celei în care s-a solicitat acordarea dreptului, se mai arată în raportul citat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email