9 tamponări și două accidente cu victime în ultimele 24 de ore în Argeș

Deși ziua de 20 septembrie 2023 are, în calendarul activităților RoadPol Safety Days, obiectivul este de a fi o zi fără persoane decedate în accidente rutiere, în Argeș s-au înregistrat în ultimele 24 de ore nouă tamponări și două accidente cu victime.

„Ca în fiecare an, polițiștii rutieri argeșeni, sub coordonarea, la nivel național, a Direcției Rutiere din cadrul I.G.P.R., desfășoară activități cu scopul prevenirii evenimentelor rutiere, precum şi pentru conștientizarea de către conducătorii auto a riscurilor la care se expun prin nerespectarea regulilor de circulație.

Conform datelor statistice publicate de organizația amintită, la nivel european se înregistrează o medie zilnică de 70 de persoane care își pierd viața în evenimente rutiere.

În ultimele 24 de ore, pe raza județului Argeș, au avut loc 9 evenimente rutiere din care au rezultat doar pagube materiale (6 tamponări în mediul urban și 2 tamponări în mediul rural), precum și 2 accidente rutiere cu victimă (dintre care un eveniment rutier în urma căruia o persoană, având calitatea de pieton, a fost rănită grav).

În această zi, polițiștii Serviciului Rutier Argeș şi cei ai structurilor rutiere municipale şi orăşeneşti au continuat acțiunile pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de evenimente rutiere, în mod deosebit a conducerii sub influența alcoolului sau a substanțelor cu efect psihoactiv.

Statistica referitoare la sancțiunile aplicate în ultimele 24 de ore de polițiștii structurilor rutiere, ca urmare a abaterilor constatate pe drumurile din județul Argeș, este de 262 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 52.430 de lei. Totodată au fost reținute, în vederea suspendării dreptului de circulație, 12 permise de conducere și au fost retrase 20 de certificate de înmatriculare”, transmite IPJ Argeș.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email