9 percheziţii la persoane bănuite de evaziune fiscală

Miercuri, poliţiştii de investigare a criminalităţii economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Argeş, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş, efectuează 9 percheziţii la domiciliile mai multor persoane fizice şi la sediile unor societăţi comerciale din judeţul Argeş, potrivit unui comunicat al IPJ Argeş.

Acţiunea se desfăşoară în cadrul unui dosar penal în care se efectuează cercetări cu privire la săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi complicitate la evaziune fiscală în formă continuată.

Persoanele sunt bănuite că, în cursul anului 2011, ar fi înregistrat în evidenţele financiar-contabile mai multe operaţiuni comerciale fictive de la societăţi comerciale înregistrate pe teritoriul României controlate prin interpuşi, cu scopul de a creşte valoarea TVA deductibil, diminuând astfel valoare TVA de plată către stat.

În fapt, mărfurile ar fi fost achiziţionate de la societăţi comerciale din Olanda, Ungaria şi Bulgaria la iniţiativa beneficiarilor finali.

Prejudiciul creat prin săvârşirea infracţiunii este aproximativ 1.000.000 de lei.

 

7 persoane vor fi conduse la sediul poliţiei pentru audieri.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email