9 percheziții în Argeș într-un dosar de delapidare – un reprezentant al unei localități a plătit pentru servicii care nu au fost prestate

În dimineața zilei de 08 august a.c., polițiștii Serviciului de Investigarea Criminalității Economice Argeș, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, au pus în aplicare 9 mandate de percheziție domiciliară, în județul Argeș, în vederea administrării de probatoriu într-un dosar penal referitor la săvârșirea infracțiunilor de delapidare și complicitate la infracțiunea de delapidare, informează IPJ Argeș.

”Din cercetările efectuate până în prezent s-a stabilit că, în perioada iulie 2019-decembrie 2020, reprezentantul unei unități administrativ-teritoriale din județul Argeș ar fi aprobat plata unor facturi fiscale, emise de două societăți comerciale din Pitești, facturi ce consemnau servicii de consultanță, care, în realitate, nu au avut loc. Prejudiciul calculat adus bugetului local este de aproximativ 100.000 lei. 4 persoane au fost conduse la sediul poliției pentru audieri, în baza mandatelor de aducere emise în cauză. Activitățile de percheziție au beneficiat de sprijinul polițiștilor criminaliști”, se arată în comunicatul IPJ.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email