800 de tone de sare pentru deszăpezire la Curtea de Argeş

Serviciul Public de Gospodărie Comunală (SPGC) a anunţat ieri pe Sistemul Electronic de Achiziţii Publice licitaţia pentru cumpărarea sării pentru deszăpezire. Obiectul contractului scos la licitaţie este „Achiziţie sare industrială pentru deszăpezire 800 tone astfel: 400 tone până la 31.12.2014, valoare estimată: 81068 lei. 400 tone până la 31.03.2015, valoare estimată: 81068 lei”. Valoarea estimată, fără TVA, a contractului este: între 81.068 şi 162.136 lei, iar contractul se poate prelungi cu 3 luni în anul 2015. Licitaţia are loc pe 24 noiembrie, la ora 10:00, iar criteriul de atribuire este preţul cel mai scăzut.
Unde e sarea de anul trecut
Ne amintim cu toţii că ultima iarnă a ţinut cam două săptămâni. A nins dintr-o vineri seara până luni dimineaţa iar municipiul Curtea de Argeş a fost plin de zăpadă două săptămâni după aceea. Apoi a venit brusc primăvara iar mormanele de zăpadă de pe străzi s-au topit, iar zăpada de pe carosabil la fel. Cetăţenii şi-au exprimat public nemulţumirea pentru felul în care a fost deszăpezit oraşul, la sfârşitul lui ianuarie, când a venit iarna la Curtea de Argeş. Câţiva saci cu nisip şi sare au fost puşi pe trotuarele de pe Bulevard, dar când a venit zăpada au fost acoperiţi şi deci de niciun folos. Cum deszăpezirea s-a făcut prost şi puţin, conform reclamaţiilor cetăţenilor, era de aşteptat ca anul acesta SPGC să cumpere mult mai puţină sare, căci ar fi trebuit să rămână cea de anul trecut. De altfel, la penultima conferinţă de presă susţinută de primarul Diaconu anul acesta în luna februarie ( !!??), edilul declara că sarea şi celelalte maetriale antiderapante vot fi folosite şi în iarna următoare.
Unde s-au dus 500 de tone de sare
După cum aţi aflat în exclusivitate din ziarul nostru la vremea respectivă,  SC Dragon Oil Star SRL a fost societatea care a furnizat Serviciului Public de Gospodărie Comunală sarea necesară deszăpezirii iarna trecută. La licitaţia anunţată pe 24 octombrie 2013 s-au înscris două firme – SC Dragon Oil Star SRL şi SC Construct Petroprotect SRL. Câştigătorul licitaţiei pentru sare este o foarte veche cunoştinţă a SPGC, fiind societatea care a furnizat Serviciului Public cam tot ce a avut nevoie în ultimii ani, de la motorină la piatră de calcar, pietriş, etc. Atunci, SPGC a cumpărat 1000 de tone de sare industrială astfel – 500 de tone până la 31 decembrie 2013 şi 500 de tone în perioda 1 ianuarie -31 martie 2014. Contractul a  fost câştigat de Dragon Oil pentru suma de 204.500 de lei, fără TVA.
Nu putem să nu ne întrebăm la ce şi unde au fost folosite cele 500 de tone de sare cumpărate până la sfârşitul anului, căci a nins  la sfârşit de ianuarie, după a doua tură de cumpărături a SPGC.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email