800 de cetăţeni vor staţie de transport la Biserica Domnească

Transportul local e în mare suferinţă la Curtea de Argeş. La începutul anului a avut loc licitaţia pentru această activitate, şi a fost câştigată de asociaţia Translocal, cea care a asigurat transportul local în ultimii şase ani, dar procedura a fost contestată şi se judecă la Curtea de Apel. Între timp, transportul e asigurat tot de Translocal, asocierea care trebuie să lupte nu doar cu aşa zişii piraţi, ci şi cu microbuzele transportului interurban, uneori. Acestea din urmă opresc şi în staţiile transportului local şi iau clienţii microbuzelor transportului local. Situaţia e veche şi cunoscută de la Poliţie la Primărie, dar nimeni nu face nimic.
La ultima şedinţă de Consiliu Local au fost date nişte avize pentru câteva staţii. Astfel, la solicitarea Consiliului Judeţean, cel care reglementează, prin Autoritatea Judeţeană de Transport, această activitate, s-a solicitat Consiliului Local avizul pentru înfiinţarea unei staţii de îmbarcare – debarcare pentru călători pentru traseul Bascov – Curtea de Argeş şi retur în parcarea Bisericii Domneşti, precum şi utilizarea de către SC Viliana Express SRL a staţiilor de îmbarcare – debarcare pe traseele Curtea de Argeş – Valea Iaşului – Nucşoara şi retur staţiile Făgăraş, Stadion, Ivancea sensul către Valea Iaşului, iar pentru traseul Curtea de Argeş – Sălătrucu (prin Plaiul Oii) staţiile Făgăraş, Stadion, Ivancea, Meteor. Cum era de aşteptat, solicitarea, care a avut la bază referatul consilierului autorizare şi control transport public local de persoane din Primărie, Nicolae Păunescu, a stârnit multe discuţii.
75% din traseul local e ocupat de transportul judeţean
La şedinţă a fost prezent şi preşedintele Asociaţiei Translocal, Constantin Călin, care a spus că „75% din traseul local e ocupat de transportul judeţean”. El a pledat pentru avize nefavorabile pentru aceste solicitări. „Nu e bine să se dea nişte avize care sunt prinse apoi în caietul de sarcini şi nu mai poţi scăpa de ele”, a motivat Călin cele spuse. De altfel, părerile au fost împărţite. Pepededistul Nicolae Nedelcu a propus mutarea staţiei de la Biserica Domnească la autogară, iar liberalul Gheorghe Iordăchescu menţinerea ei acolo. „Afectează zidurile Bisericii Domneşti trepidaţiile maşinilor din parcare?”, l-a întrebat consilierul local Mihăiţă Nastea pe directorul Muzeului, Ştefan Dumitrache, iar acesta a răspuns foarte repede – „Nu afectează!”. Mai mult, Dumitrache, consilier local şi director al instituţiei care administrează Biserica Domnească, a pledat pentru ca staţia să rămână pe loc. „Sunt solicitări de la peste 800 de cetăţeni ca staţia de la Biserica Domnească să rămână acolo”, a spus Ştefan Dumitrache. Discuţiile au continuat pe acelaşi ton, dar s-a votat exact cum s-a cerut, iar avizele date au fost favorabile.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email