8 persoane au fost reținute de polițiști în ultimele 24 de ore

Polițiștii de investigații criminale argeșeni au pus în aplicate măsuri preventive în mai multe dosare penale. Astfel, în ultimele 24 de ore, 8 persoane au fost reținute pentru 24 de ore, iar o altă persoană a fost condusă la o unitate medicală specializată din județul Timiș, pentru internarea medicală provizorie, transmite IPJ Argeș.

Reținut pentru distrugere

În ziua de 27 iulie a.c., polițiștii Biroului de Investigații Criminale Câmpulung, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung, au continuat cercetările într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de distrugere (3 acte materiale), și au reținut un bărbat de 31 de ani, din Câmpulung.

Din cercetări s-a stabilit că la datele de 18 iunie 2022, 28 aprilie 2022 și 28 august 2021, bărbatul în cauză ar fi provocat distrugeri la mai multe aparate de jocuri de noroc, din 2 locații din municipiul Câmpulung, respectiv o locație din municipiul Pitești, cauzând un prejudiciu total de aproape 9.000 de lei.

După administrarea probatoriului, cel în cauză a fost reținut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, urmând ca în cursul zilei de astăzi, cel în cauză să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung cu propunerea de luare a unei măsuri preventive.

Scandal la beție

În cursul nopții de 26 spre 27 iulie a.c., în jurul orei 04:00, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Topoloveni au fost sesizați prin Serviciul Național Unic Apeluri de Urgență 112 cu privire la faptul că în zona unui bar din comuna Călinești a izbucnit o stare conflictuală între mai multe persoane.

La fața locului au intervenit polițiștii Secției de Poliție Rurală Călinești, care au stabilit că starea conflictuală a avut loc pe fondul consumului de alcool, fiind stabilite trei dintre persoanele participante.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de loviri sau alte violențe, încăierare și tulburarea ordinii și liniștii publice, cercetările fiind desfășurate de polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției Orașului Topoloveni, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Topoloveni.

Din cercetări s-a stabilit că la starea conflictuală au participat 7 bărbați, cu vârste cuprinse între 29 și 19 ani, din Călinești și din Ștefănești.

După administrarea probatoriului, în cursul nopții de 27 spre 28 iulie a.c., polițiștii au dispus măsura reținerii față de cei 7 bărbați, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Topoloveni cu propunerea de luare a unei măsuri preventive.

Internare medicală dispusă de instanță

În ziua de 27 iulie a.c., polițiștii Secției de Poliție Rurală Albota, împreună cu polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Pitești și luptători au Serviciului pentru Acțiuni Speciale Argeș, la solicitarea Direcției de Sănătate Publică Argeș, au pus în executare măsura internării medicale provizorii dispuse prin încheierea Tribunalului Argeș, față de un bărbat de 39 de ani, din Albota, care este cercetat într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunilor de loviri sau alte violențe și conducere fără drept.

Din cercetări s-a stabilit în ziua de 01 mai a.c., că bărbatul în cauză, care este cunoscut cu afecțiuni psihice, ar fi lovit pe un alt consătean, iar la aceeași dată ar fi condus un autoturism pe drumurile publice, în condițiile în care nu avea dreptul de a conduce, având permisul de conducere retras din motive medicale.

Cel în cauză a fost condus la o unitate medicală pentru executarea măsurii de siguranță dispusă de instanța de judecată.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email