8 milioane costă un scaun din sala mare a Primăriei

Consilierii locali stau la şedinţe pe scaune de opt milioane bucata. Cifra a fost avansată de viceprimarul Costinel Vasilescu, cel care, constatând că unul din fotoliile din sala de şedinţe nu prea mai e bun, a spus că viaţa acestuia ar fi trebuit să fie mai lungă, având în vedere că el costă opt milioane. Scaune similare am găsit pe site-urile de specialitate, iar cel mai scump, cu toate fiţele posibile, cu lemn de stejar, cu piele fină, cu sistem de aerisire, nu trece de cinci, maxim şase milioane. Cele din sala mare a Primăriei sunt banale, poate or fi din piele, dar nu au niciun fel de alt sistem care să-l facă pe cel care îl ocupă mai deştept sau mai interesat de problemele urbei.
Peste opt miliarde de lei a cheltuit Consiliul Local Curtea de Argeş pentru modernizarea clădirii Primăriei. Proiectul a demarat pe vremea primarului Gheorghe Nicuţ, cel care a plănuit balcon la etaj , dar nu a mai putut să se bucure de el. Printre modificările importante care au fost făcute clădirii se numără şi amenajarea unor camere inutile la primul etaj, a unei săli pentru cununiile civile, spaţiu pe care fostul edil îl vedea ca pe un loc în care proaspăt căsătoriţii să poată ciocni un pahar de şampanie în linişte, etc.
Materiale ieftine, dar totuşi scumpe
Sala de consiliu a Primăriei, folosită pentru întruniri de tot felul, are ca principal scop găzduirea şedinţelor de Consiliu Local. Pe o oarecare scenă este amplasată o oarecare masă la care pot sta, unii cu spatele la auditoriu, 20 de inşi. Materialele folosite la amenajare par ieftine şi de calitate cel puţin îndoielnică – aşa zisele draperii sunt vişinii, dintr-un material plastic, la fel şi husele fotoliilor. Parchetul, tot de plastic, este maro, unii pereţi sunt albi, altul e bej şi alţi doi sunt gri. O „simfonie” a culorilor şi a materialelor care, însă, răneşte retina şi simţul artistic. Spoturi, foi placate cu furnir maro puse pe peretele din spate, un „festin” de culori şi materiale care nu i-ar mai fi plăcut nici celui care a propus reamenajarea spaţiului. Şi totuşi, scaunele costă opt milioane bucata, şi probabil că şi celelalte materiale folosite sunt la fel de scumpe.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email