8 candidaţi pentru Consiliul de Administraţie al Aquaterm

Până la jumătatea lunii octombrie SCA quaterm va avea un Consiliu de Administraţie. De recrutarea membrilor se ocupă o firmă angajată de Consiliul Local pentru asta,  Fox Management Consultants SRL, care primeşte 15.000 de lei pentru această activitate.

Surse oficiale, dar care doresc să-şi păstreze anonimatul, spun că sunt opt candidaţi pentru cele cinci locuri de membrii ai Consiliului de Administraţie (CA), doi funcţionari publici, oameni de afaceri, un manager de instituţie, un director de bancă, etc. Potrivit legii, „consiliul de administrație este format din 5-9 membri, persoane fizice sau juridice, cu experiență în activitatea de administrare/management a/al unor întreprinderi publice profitabile sau a/al unor societăților comerciale profitabile din domeniul de activitate al întreprinderii publice. Cel puțin unul dintre membrii consiliului de administrație trebuie să aibă studii economice și experiență în domeniul economic, contabilitate, de audit sau financiar de cel puțin 5 ani. Nu pot fi selectați mai mult de 2 membri din rândul funcționarilor publici sau al altor categorii de personal din cadrul autorității publice tutelare ori din cadrul altor autorități sau instituții publice”. Consiliul Local Curtea de Argeş a decis ca la Aquaterm cinci persoane să facă parte din CA.

Alimentarea cu apă nu trebuie întreruptă decât de maxim 40 de ori pe an

Noua structură de conducere a societăţii de apă şi canal o să aibă mult de lucru. Consiliul Local a stabilit, la şedinţa ordinară a lunii septembrie care a avut loc săptămâna trecută,indicatorii de performanţă pentru serviciul de alimentare cu apă şi de canalizare din municipiu, indicatori care par, în acest moment, greu de realizat. Astfel, la capitolul „întreruperi şi limitări în furnizarea apei şi în preluarea apelor canalizate”, numărul de întreruperi neprogramate anunţate pentru populaţie nu trebuie să fie mai mare de 10 pe trimestru, iar pentru utilizatorii din industrie, comerţ, servicii, nu mai multe de două pe trimestru. Acelaşi număr de întreruperi ale alimentării cu apă este permis şi pentru întreruperile accidentale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email