79 de amenzi aplicate şi 10 permise reţinute în doar 6 ore

Sâmbătă, în intervalul orar 18:00-24:00, polițiștii structurilor rutiere au acționat pe drumurile din Argeș, pentru prevenirea evenimentelor rutiere și creșterea gradului de disciplină în deplasările pe drumul public, informează IPJ Argeş.

“Polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Argeș au acționat pe întreg cuprinsul județului, în cadrul unei acțiuni coordonate de Serviciul Rutier Argeș, având drept scop prevenirea principalelor cauze generatoare de evenimente rutiere, în special a conducerii sub influența băuturilor alcoolice. În urma abaterilor constatate, au fost aplicate 79 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 23.635 de lei.

În cadrul acestora, au fost reținute 10 permise de conducere, dintre care 8 ca urmare a consumului de băuturi alcoolice (valoarea în urma testării cu aparatul etilotest mai mică decât limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat), unul ca urmare a vitezei excesive (viteza înregistrată de aparatul RADAR fiind mai mare cu peste 50 km/h față de limita legală de pe sectorul de drum unde a fost constatată abaterea), și unui ca urmare a nerespectării regulilor privind depășirea.

De asemenea, au fost retrase 11 certificate de înmatriculare, dintre care 9 pentru ITP expirat, unul pentru lipsa asigurării obligatorii auto și unul ca urmare a unor nereguli tehnice.

În cadrul acțiunilor, au fost constatate și 6 infracțiuni la circulația pe drumurile publice (2 constatate de polițiștii Biroului Rutier Pitești, 2 de polițiștii Biroului Rutier Câmpulung, una de polițiștii Biroului Rutier Curtea de Argeș și una de polițiștii Formațiunii Rutiere Topoloveni).

Infracțiunile constatate sunt astfel:

– 4 infracțiuni de conducere sub influența alcoolului (art. 336 din Codul Penal – valoarea în urma testării cu aparatul etilotest peste limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat);

o infracțiune de refuz de recoltare a probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei (art. 337 din Codul Penal, conducătorul auto în cauză a fost și testat cu aparatul etilotest, rezultând o valoare peste limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat);

– o infracțiune de conducere fără drept (art. 335 din Codul Penal, conducătorul auto avea dreptul de a conduce suspendat)”, se arată în comunicatul citat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email