7000 de acte de identitate eliberate

Serviciul Public Comunitar Local de Evidenţă a Persoanelor Curtea de Argeş a eliberat până la această dată aproape 7000 de cărţi de identitate locuitorilor zonei de nord a judeţului. Serviciul eliberează acte de identitate unei populaţii de aproape 100,000 de argeşeni, iar în acest an a înregistrat un adevărat record în privinţa actelor solicitate de cetăţeni.

Cei cărora le expiră buletinele sunt atenţionaţi să se prezinte la sediul instituţiei, cu cel puţin 15 zile înainte de pierderea valabilităţii.

De asemenea, în cazurile copiilor care au împlinit vârsta de 14 ani, părinţii au la dispoziţie 15 zile de la ziua de naştere a minorului pentru a solicita eliberarea unei cărţi de identitate pentru acesta.

Cetăţenii care sunt plecaţi de acasă pot face cerere la ambasadele sau consulatele României din zona în care locuiesc.

 

Actele necesare pentru preschimbarea buletinului sunt următoarele: cererea pentru eliberarea actului de identitate, certificatul de naştere al solicitantului – copie; certificat de căsătorie – copie sau după caz hotărârea de divorţ definitivă şi irevocabilă; actul de spaţiu; titularul de ROL cu buletinul – unde este cazul; chitanţa reprezentând contravaloarea cărţii de identitate – 7 lei şi documentul cu care se face dovada achitării, în condiţiile legii, a taxei extrajudiciare de timbru – 4 lei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email