7 situri arheologice descoperite pe secțiunea 3 a autostrăzii Pitești- Sibiu

„Secțiunea 3 a autostrăzii Sibiu-Pitești, Tigveni Cornetu, este importantă pentru o conectare eficientă a regiunilor geografice și, din punct de vedere al supervizării, aceasta este în integralitate în atribuția DRDP Craiova, fiind făcută cu profesionalism de către angajații acestei regionale”, informează Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) SA.

În această perioadă, au fost parcurse două etape importante.

„Prima etapă este scoaterea din fondul forestier a suprafețelor de pădure de pe culoarul autostrăzii, a fost emis ordinul de ministru, început deja activitatea de inventariere și marcare, urmând ca în perioada următoare să înceapă și defrișarea în fond forestier.

A doua etapă este cea a cercetărilor intruzive pentru identificarea potențialului arheologic, acestea au fost finalizate în proporție de peste 70%.

În urma acestei etape, au fost identificate șapte situri arheologice, din care trei se află deja în cercetare.

Prin documentația de atribuire a lucrărilor pentru aceasta sectiune, Constructorul a fost informat de existența a cinci situri arheologice, a căror cercetare trebuie realizată în perioada de proiectare.

Programarea cercetării arheologice se face într-un interval de timp care nu afectează lucrările de execuție, mai ales că suprafața ocupată de siturile arheologice reprezintă un procent de doar 3% din lungimea totală a secțiunii 3”, a transmis Directorul Regional al DRDP Craiova, Calin Cosmin, după întâlnirea cu persoanele implicate în supervizarea acestei lucrări.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email