7 miliarde de lei pentru prelucrarea lânei şi a ceramicii


Ieri a avut loc lansarea unui nou proiect realizat de Sandu Nichita, directorul societăţii Argcoms din Curtea de Argeş. Este vorba despre un proiect finanţat din Fondurile Structurale, ce poartă denumirea de Program Operaţional Sectorial al Dezvoltării Resurselor Umane, în valoare de peste şapte miliarde lei vechi.
Obiectivul general al proiectului este dezvoltarea capitalului uman şi creşterea competitivităţii, prin corelarea educaţiei şi învăţării pe tot parcursul vieţii cu piaţa muncii şi asigurarea de oportunităţi sporite pentru participarea viitoare pe o piaţă a muncii modernă şi flexibilă. În cadrul acestui proiect, managerul general, Sandu Nichita, s-a bazat pe un parteneriat cu primăriile comunelor situate în imediata apropiere a municipiului nostru, pentru dezvoltarea meşteşugurilor specifice argeşene, cum ar fi prelucrarea lânei şi a ceramicii.

Comunele Tigveni şi Corbi s-au alăturat proiectului

La propunerile directorului Argcoms au răspuns afirmativ primarii comunelor Corbi şi Tigveni, unde se găseşte materia primă, lâna şi ceramica. Prin acest proiect, locuitori ai celor două comune, doritori să muncească şi să înveţe în domeniul prelucrării lânei şi a ceramicii, vor fi încadraţi în cursuri de calificare, care vor începe efectiv în luna decembrie a acestui an. Oamenii vor fi împărţiţi în grupe, pe durata a 17 luni de cursuri. În cadrul acestor cursuri vor face ore de teorie, dar şi de practică, pentru a învăţa care este secretul meşteşugului prelucrării lânei şi ceramicii. Fiecare dintre cursanţi va primi diplome recunoscute în Uniunea Europeană şi va putea profesa în orice ţară membră. „Prin acest proiect se încearcă să se arate importanţa tradiţiilor de pe meleagurile argeşene, dar şi ridicarea nivelului de trai din comunele arondate. Totodată, Uniunea Europeană introduce în circuitul de valori şi meşteşugurile noastre argeşene”, a spus Sandu Nichita, director Argcoms. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email