7 elevi de la Colegiul Naţional „Vlaicu Vodă”, la faza naţională a Public Speaking Competition

Şapte elevi ai Colegiului Naţional „Vlaicu Vodă” s-au calificat la faza națională a Public Speaking Competition. Ei sunt Mihu BudanHoria HerciuAna Maria DucuColin Grigorescu, Bianca Ciobanu, Vlad Popescu și Alma-Ștefana Zarioiu, şi sunt pregătiţi de prof. dr. Ileana Popescu, de prof. Luiza Herciu şi de prof. Carmen Mănescu.

Victoria are un gust mai intens pentru că maturitatea și ambiția voastră au învins o prejudecată de care oamenii mari se lasă adesea copleșiți: aceea că un concurs nu dobândește valoare decât dacă are un antet și o ștampilă”, a scris Ileana Popescu pe facebook.

Concursul are o singură probă, un discurs în limba engleză, care trebuie să dureze între 4,30 minute şi 5,30 minute pe o anumită temă, anul acesta tema fiind Nature Is A Common Language.

Performanţa elevilor de la „Vlaicu” este cu atât mai importantă cu cât de anul acesta Ministerul Educaţiei nu a mai girat concursul, nu l-a mai trecut în niciun calendar, astfel încât a fost greu de organizat. Cum nu a avut „antet şi ştampilă”, cum scria Ileana Popescu, părinţii şi elevii s-a speriat. În Argeş doar Colegiul „Vlaicu Vodă” l-a organizat de la faza locală la cea judeţeană şi apoi regională, la ultima participând elevi din Prahova şi Dâmboviţa. La nivelul ţării 100 de liceeni s-au calificat la faza naţională.

Limba engleză se învaţă bine la Colegiul din oraşul nostru, o dovadă în plus fiind locul trei pe care Ana Maria Ducu l-a obţinut anul trecut la faza naţională a Public Speaking Competition.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email