7 ani de procese între Muzeul Municipal şi Arhiepiscopie

La Tribunalul Sibiu a fost stabilit un nou termen în cadrul procesului dintre Arhiepiscopia Argeşului şi Muscelului şi Muzeul Municipal Curtea de Argeş, proces  prin care cele două părţi îşi dispută dreptul de a administra unul dintre cele mai importante monumente istorice din municipiul nostru şi nu numai, Biserica Domnească. „Următorul termen în cadrul procesului a fost fixat la data de 18 iunie. Nu ştiu dacă este punctul final al acestui proces sau dacă instanţa va rămâne în pronunţare. Cei de acolo ne-au întrebat la termenul precedent de ce nu am ajuns la o înţelegere în ceea ce priveşte acest proces. Dar, în ciuda eforturilor pe care le-am făcut, nu am reuşit până acum să ajungem la soluţia potrivită pentru ambele părţi”, a declarat Ştefan Dumitrache, manager Muzeul Municipal.

Acesta spune că a încercat să ajungă la o înţelegere cu Arhipiscopia Argeşului şi Muscelului şi chiar a trimis mai multe memorii în acest sens, dar nu a primit nici până în acest moment un răspuns. „Mi-am exprimat de la început dorinţa de a găsi o soluţie, de a ajunge la înţelegere. Am făcut tot ceea ce ne-au cerut cei de acolo, am respectat paşii pentru a reuşi să ne înţelegem pe cale amiabilă, dar fără rezultat. Rămâne să aşteptăm răspunsul instanţei”, a mai spus Ştefan Dumitrache.

 

Procesul dintre cele două părti care-si revendică dreptul de proprietate asupra monumentului a început în anul 2008 şi se află la prima instanţă de judecată.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email