7 ani de la moartea profesorului Al. Th. Ionescu

Pe 28 martie 2009 a încetat din viaţa unul dintre cei mai îndrăgiţi şi iubiţi profesori din Curtea de Argeş, profesorul Alexandru-Theodor Ionescu. Moartea profesorului a lăsat un gol dureros nu numai pentru rudele şi apropiaţii săi, ci şi pentru mult mai mulţi oameni.

Născut în satul Udupu, judeţul Teleorman, în 1950, profesorul Al.Th. Ionescu, aşa cum obişnuia să se semneze, a absolvit Facultatea de Filologie, secţia română- franceză din cadrul Universităţii din Cluj.

De-a lungul vieţii a avut o intensă activitate didactică, fiind profesor de limba română şi franceză la diferite şcoli şi licee din zona şi municipiul Curtea de Argeş, mai întâi redactor la revista „Argeş”, apoi secretar general de redacţie la revista „Calende”, din Piteşti, devenind în 1993 lector asociat de literatură universală şi comparată la Facultatea de Filologie a Universităţii din Piteşti. Între anii 1988-2005 a fost responsabil al Cercului profesorilor de limba şi literatura română din liceele din municipiu, metodist al ISJ Argeş. De asemenea a fost participant la diverse stagii privind formarea formatorilor, membru al Consiliului Consultativ al profesorilor de limba română şi membru în Comisia Naţională a Olimpiadei de limba şi literatura română inclusiv în 2008.

Profesorul Ionescu ne lipseşte în fiecare zi de şapte ani. Îl mai găsim printre rândurile rămase scrise în urma unei complexe activităţi publicistice şi literare.

 

Regretatul profesor s-a stins din viaţă la numai 59 ani, însă a rămas în memoria celor care l-au cunoscut, a rudelor, a apropiaţilor, colegilor şi elevilor ca un OM şi ca un PROFESOR

Leave a Reply

Your email address will not be published.

RSS
Follow by Email