Prefectul Gheorghe Davidescu a transmis recent Guvernului situaţia privind angajaţii din sectorul bugetar argeşean iar concluzia nu este una tocmai bună: aproximativ 1.500 de funcţionari vor trebui să îşi caute un nou loc de muncă sau să fie integraţi în servicii publice externalizare sau transformate peste noapte în societăţi comerciale. Prefectul a ţinut să precizeze că în mediul urban se înregistrează cele mai mari probleme. „Aici este dezastru! Sunt foarte mulţi angajaţi faţă de normele impuse, aşa că trebuie să luăm măsuri. În mediul rural, situaţia este ceva mai bună”, a spus Davidescu.
La Primăria Curtea de Argeş sunt posturi vacante
Se estimează că la nivelul municipiului Curtea de Argeş, din cele 270 de posturi prevăzute în organigramă pentru Primărie şi serviciile subordonate, vor trebui să dispară 50 de posturi. Reprezentanţii Primăriei Curtea de Argeş spun însă că la noi nu se pune problema că sunt prea mulţi bugetari. „Nu cred că se poate discuta despre o astfel de situaţie, cel puţin la nivelul Primăriei. În organigramă avem multe posturi vacante şi asta dovedeşte că nu am făcut angajări cu nemiluita. În acest moment avem la Primărie în jur de 69 de oameni care servesc o populaţie de 34.000 de locuitori, iar cifrele vorbesc singure”, a declarat viceprimarul Costinel Vasilescu.
Sunt comune care se descurcă cu şase angajaţi
În comunele din zona noastră, situaţia nu este una deosebită: comunele Valea Iaşului şi Brăduleţ se încadrează cu numărul de angajaţi, iar în alte comune, posturile ocupate sunt chiar mai puţine decât cele prevăzute în normative. De exemplu, la Cepari din cele 24 de posturi sunt ocupate numai 22, la Ciofrângeni- din 21 de posturi sunt ocupate numai 16, la Mălureni deşi sunt 29 de posturi există numai 20 de bugetari, la Pietroşani sunt angajaţi numai 16 oameni deşi organigrama cuprinde 33 de posturi, la Poienari, din cele 13 locuri sunt ocupate numai şase iar la Nucşoara din cele 17 posturi sunt ocupate doar 14.