67 de argeşeni au dat ieri examen pentru permis la Curtea de Argeş


Încă de la primele ore ale dimineţii de ieri, parcarea de la Biserica Domnească a devenit neîncăpătoare pentru zecile de persoane interesate să obţină permisul de conducere. Iniţal s-au înscris peste 100 de candidaţi, însă numai jumătate din aceştia au reuşit să treacă de proba teoretică. „Au solicitat examinarea la Curtea de Argeş 130 de persoane, însă dintre acestea numai 67 au fost declarate admise la proba teoretică. Aceştia au venit astăzi să susţină şi proba practică”, a precizat comisarul şef Emil Angheloiu, de la Serviciului Permise Auto Argeş. Examinatorii spun că elevii din Curtea de Argeş sunt bine pregătiţi şi chiar vor avea un procent de promovabilitate mai mare decât al celor din Piteşti. “La un calcul simplu, la proba teoretică au promovat 50 % şi estimez că la proba practică vor promova peste 70%. Până acum am observat că sunt bine pregătiţi, chiar mai bine decât cei din Piteşti”, a mai spus şeful de la permise.

Trebuie să conduci 40 de minute

Cristian are 21 de ani şi a susţinut ieri, pentru a doua oară, proba practică. “Am dat mai la Piteşti şi am picat. Atunci am avut probleme cu parcarea laterală. Am mai făcut câteva ore şi acum am luat. A fost mai uşor decât mă aşteptam, sau poate mi s-a părut mai simplu pentru că ştiam oraşul”, ne spune tânărul. În mod normal, elevii susţin proba practică în maşina cu care au făcut şcoala de şoferi. “Plecarea se face de la Biserica Domnească. Când îţi vine rândul, te urci la volan, examinatorul stă în dreapta şi un martor pe bancheta din spate. Şi pleci prin oraş. Trebuie să conduci aproximativ 40 de minute”, ne spune Aura, una dintre candidate. Nu există un traseu anume, însă elevii trebuie să demonstreze examinatorilor că se descurcă să facă întoarcerea din trei mişcări, că se descurcă cu plecarea din rampă şi cu parcarea laterală. “Probabil au vrut să ne arate cât de importante sunt noile semafoarele. Pe toţi ne-au plimbat pe la ele. Parcă erau cine ştie ce minuni”, a adăugat zâmbind un alt tânăr.

Atenţie la trecerile de pietoni!

Neacordarea de prioritate, în mod special la trecerile de pietoni, a reprezentat principalul motiv pentru care cei mai mulţi au picat la proba practică. De asemenea, mulţi candidaţi nu au ştiut cum să se încadreze corect într-o intersecţie. Reprezentanţii Serviciului Permise Auto au promis că vor veni la Curtea de Argeş în fiecare lună. “Am discutat şi cu domnul prefect şi am stabilit că în fiecare lună, în cea de-a doua săptămână, miercurea, vom veni la Curtea de Argeş, pentru a examina candidaţii de aici”, a precizat comisarul şef Emil Angheloiu. În ediţia de mâine a ziarului nostru, veţi afla câţi dintre cei 67 de candidaţi au promovat examenul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email