65% din lotul Pandurilor sunt de la Internaţional

Cu două zile înainte de începerea campionatului, antrenorul Ionuţ Badea şi-a definitivat lotul cu care se va prezenta în turul campionatului din Liga I la Pandurii Tg. Jiu. Lotul cuprinde 27 de jucători, 17 care au venit cu Badea de la defuncta F.C. Internaţional Curtea de Argeş, şi doar 10 rămaşi de la Pandurii Tg. Jiu. „Pentru că în mai multe publicaţii, precum şi pe diferite sait-uri a apărut eronată sau incompletă componenţa lotului nostru, vreau să o spun eu pentru o cât mai corectă edificare”, spunea antrenorul Ionuţ Badea cu o zi înaintea meciului cu Unirea Urziceni din prima etapă a campionatului.
Cei 17 de la Inter
Cei 17 jucători veniţi cu Badea de la Internaţional, şi care au fost transferaţi la Pandurii sunt următorii: doi portari: Marius Popa şi Daniel Mutu. Cinci fundaşi: Gabi Matei, Ousmane Viera, Vlad Chiricheş, Doru Pintili şi Cornel Frăsineanu. Şase mijlocaşi: Cosmin Băcilă, Claudiu Voiculeţ, Nasser Menassel, Dan Nistor, Alexandru Ciucur şi Ciprian Brata. Patru atacanţi: Mihai Antohi, Adi Iordache, Daniel Stan şi Bogdan Apostu. Ionuţ Badea a renunţat la patru jucători care au făcut pregătirea în Austria: George Neagu, Florin Popa, Alexandru Vlad şi brazilianul Erison de Silva Santos Baiano. Brazilianul venise la echipă de la Universitatea Cluj, după cantonamentul din Austria.
10 panduri rămaşi
Portarul Pedro Mingote a rămas mai departe la noua echipă a Pandurilor, şi va fi rezerva lui Marius Popa. Trei fundaşi, Ghindeanu, Chibulcutean şi Cardoso vor întări linia de apărare. Ghideanu a jucat şi la Dacia Mioveni în Liga I, iar Cardoso a fost aproape de un transfer la Steaua în această perioadă de pregătire. Cinci mijlocaşi din vechea echipă a gorjenilor au fost opriţi de Badea: Hidişan, Murgan, Vranjes, Orac şi Grecu. Hidişan este jucătorul crescut la CSS Aripi Piteşti de antrenorul Laurenţiu Iordache, iar Mădălin Murgan a evoluat la F.C. Argeş şi Dacia Mioveni, fiind „copilul” lui Sorin Cârţu. Un singur atacant, Stromajer, se va bate pentru postul de titular cu ceilalţi patru jucători ai lui Badea.
Peste 90%!!!
În prima etapă, Pandurii Tg. Jiu – Unirea Urziceni (0 – 0), au fost doar doi jucători titulari de la vechea echipă a Pandurilor, şi în repriza a doua a mai intrat unul. Matematic, din cei 14 jucători folosiţi în partida contra vicecampioanei, 11 au fost de la fosta Internaţional Curtea de Argeş, astfel că, procentual, peste 90% din fosta trupă a lui Benone Lazăr a jucat în meciul cu Unirea Urziceni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email