647 de apeluri la 112 în doar cinci zile

Aproape 700 de argeșeni au sunat la 112 în intervalul 29 decembrie – 3 ianuarie, conform IPJ Argeș. Unele au fost, însă, apeluri false sau abuzive. În noaptea dintre ani nu au fost înregistrate evenimente cu impact deosebit asupra siguranței cetățenilor, precizează Poliția Argeș.

”Activităţile au fost desfăşurate în sistem integrat, împreună cu celelalte instituţii ale statului cu atribuţii în asigurarea ordinii şi liniştii publice, în principal pentru prevenirea faptelor antisociale și asigurarea intervențiilor rapide în situații de urgență, precum și pentru protejarea patrimoniului şi a drepturilor şi libertăţilor cetăţenilor, protejarea populației împotriva actelor de comerț ilicit, prevenirea evenimentelor produse prin utilizarea necorespunzătoare a articolelor pirotehnice, îndrumarea și controlul traficului rutier.

În această perioadă, au fost primite, de către polițiștii argeșeni, 647 de solicitări, prin Sistemul Național Unic de Apeluri de Urgență 112, mai mult de jumătate dintre acestea impunând deplasarea la locul evenimentului.

Ca urmare a verificărilor, polițiștii au constatat că 13 dintre apelurile la 112 au fost false sau abuzive, motiv pentru care au fost aplicate tot atâtea sancțiuni, cu o valoare totală de 15.800 de lei.

Au fost sesizate 70 de fapte de natură penală, dintre care 42 contra persoanei și 27 contra patrimoniului.

Polițiștii rutieri au aplicat 462 de sancțiuni contravenționale în valoare de aproximativ 113.000 de lei. În plus, au fost reținute 41 de permise de conducere și 15 certificate de înmatriculare.

În perioada 29 decembrie 2022 – 02 ianuarie a.c., pe drumurile publice din județul nostru, nu au fost înregistrate evenimente rutiere cu consecințe grave, ziua cu cele mai puține abateri rutiere fiind prima zi a acestui an, când au fost constatate 30 de sancțiuni la regimul circulației, cu o valoare totală de 8.845 de lei, precum și măsurile complementare de reținere a unui permis de conducere (pentru nerespectarea regimului legal de viteză) și a unui certificat de înmatriculare.

În același interval, au fost confiscate peste 300 de kg de articole pirotehnice în valoare de aproximativ 13.000 de lei, fiind aplicate mai multe sancțiuni contravenționale și întocmite 5 dosare penale, conform Legii privind regimul materiilor explozive”, se arată în comunicatul citat.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email