647 de pensionari au împrumutat bani de la CARP

Pensionarii argeşeni nu mai fac faţă cheltuielilor zilnice. Dacă în urmă cu câţiva ani, aceştia împrumutau bani de la Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor doar în caz de urgenţe, acum aceste împrumuturi au devenit o rutină. Din ce în ce mai mulţi pensionari din municipiul nostru sau din comunele limitrofe apelează la împrumuturi pentru a reuşi să-şi achite la timp facturile, pentru a avea bani de medicamente sau pentru alte probleme.
Numai în luna februarie peste 600 de persoane vârstnice au solicitat împrumuturi la CARP. „Consecinţele crizei economice sunt resimţite pe deplin de populaţie prin scăderea veniturilor şi a puterii de cumpărare, pierderea locurilor de muncă datorită intrării în faliment a unor firme private, dar şi reducerea investiţiilor şi a investitorilor. Aceste lucruri îi determină un număr mare de pensionari să recurgă la împrumuturi pentru a ajuta de multe ori pe copii sau pe nepoţi. CARP este o grupare cu scop nelucrativ care îşi propune să ducă în interiorul ei o acţiune de întrajutorare, în principal prin intermediul cotizaţiei membrilor săi. Ne considerăm o unitate specifică a economiei sociale cu un număr redus de salariaţi, cu ajutorul cărora reuşim să dezvoltăm o protecţie socială prin acordarea de împrumuturi rambursabile, dar şi a unor ajutore nerambursabile. Numărul împrumuturilor a crescut de la  o lună la alta, iar în luna februarie a acestui an am acordat 647 de împrumuturi”, a spus Apostol Zamfira, preşedintele CARP.
În această perioadă cei mai mulţi pensionarii solicită împrumuturi pentru achitarea taxelor şi a impozitelor, dar şi pentru pregătirile pentru noul sezon agricol.
„Până la sfârşitul acestei luni vreau să achit impozitul, ca să am reducere. Mai am nevoie de ceva bani pentru arăturile de primăvară şi pentru însămânţat. Dacă vremea e bună vreau să mă apuc de treabă. Pe timpul verii pot achita împrumutul, pentru că sunt mai mici facturile la curent şi gaze. Am luat câteva milioane. De câţiva ani de zile mereu mă împrumut în această perioadă că altfel nu mă descurc”, spune un pensionar din municipiu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email