600 de milioane pentru marcajele rutiere. Banii îi ia în fiecare an aceeaşi firmă.

Serviciul Public de Gospodărie Comunală (SPGC) cheltuieşte aproape 600 de milioane de lei vechi pentru marcajele rutiere pe care le retrasează anul acesta. Firma care a obţinut contractul prin încredinţare directă este Policolor Exim S.R.L., din Craiova, iar contractul a fost încheiat la sfârşitul săptămânii trecute pentru 58,800 de lei.
Foarte interesant este faptul că aceeaşi firmă a refăcut marcajele rutiere şi anul trecut, pentru aceeaşi sumă de 58,800 de lei. Ambele achiziţii au fost făcute prin încredinţare directă firmei din Craiova, oraş din care, absolut întâmplător, se trage şi directorul Serviciului Public, Ioan Ghiţă.
INTERES ARGEŞEAN a scris recent despre încredinţările directe pe care le face administraţia publică locală de la Curtea de Argeş. Zilele trecute scriam despre faptul că o ministaţie de epurare este construită de o firmă din comuna Negraşi, care are ca principal obiect de activitate cultivarea orezului, iar lucrarea a fost dată direct acestei societăţi.
Tot ziarul nostru a semnalat faptul că acelaşi birou de arhitectură din Piteşti, care aparţine, se pare, unei foste angajate a Primăriei Piteşti, primeşte, prin încredinţare directă, toate lucrările care pot fi făcute de o astfel de instituţie. Miliarde de lei se duc anual către aceleaşi firme pe care municipalitatea le alege. Şeful de la Biroul de Investiţii din Primărie, Constantin Porceanu, e cam ocupat când vine vorba să explice de ce au fost alese aceste firme. Procedura pentru încredinţarea directă e simplă –  se cer trei oferte de la trei firme şi e aleasă cea mai bună dintre ele. Interesant este cum sunt trimise cererile de ofertă, iar asta e o întrebare la care municipalitatea trebuie să răspundă, fie şi numai în virtutea transparenţei decizionale, principiu de bază clamat de toată lumea.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email