Anul trecut,6 persoane neidentificate au fost înmormântate de Primărie

Direcția de Asistenţă Socială (DAS) a făcut public raportul de activitate pentru anul trecut. Potrivit acestuia, situația personalului angajat al Direcţiei este următoarea – pentru cei 12 funcționari publici în cadrul DAS Curtea de Argeș Primăria a plătit anul trecut 851.680 lei; pentru cei 16 angajați contractual (DAS Curtea de Argeș, Centrul de Zi Acces, Centrul de Zi Sf. Justinian și Centrul de Recreere Pensionari) s-au plătit 726.149 lei; pentru un asistent medical comunitar plătit din fonduri de la Direcția de Sănătate Argeș  61.401 lei, iar la Creșa Posada sunt nouă angajați contractual care au primit 412.076 lei.

În 2019 DAS a acordat alocații familiale, indemnizații, stimulente de inserție, astfel – alocația pentru susținerea familiei – 127 dosare active, 37 dosare modificate, 43 dosare încetate în cursul anului 2019; alocația de stat pentru copii – 203 dosare întocmite pentru plată; indemnizația pentru creșterea copilului – 157 dosare întocmite pentru plată; stimulentul de inserție – 112 dosare întocmite pentru plată; suplimentul de indemnizație –  2 dosare întocmite; documente întocmite pentru acordarea alocațiilor și indemnizațiilor – 150 anchete sociale pentru acordarea acestui drept, 150 dispoziții de introducere în plată, modificare, încetare plată, 150 referate pentru emiterea dispoziției.

La capitolul „Alte activități privind prevenirea și combatera sărăciei” DAS a menționat în raport 6 persoane neidentificate, respectiv persoane decedate fără aparţinători legali, care au fost înhumate în anul 2019, de către Direcția de Asistentă Socială Curtea de Argeș. 

 În anul 2019 au fost ocupate 84 posturi de asistent personal din care 40 asistenți personali cu contracte de muncă pe perioadă nedeterminată și 44 cu contracte de muncă pe perioadă determinată. În ceea ce privește caracteristicile persoanelor cu handicap grav aflate în îngrijirea asistenților personali, aceștia sunt 26 copii și 58 persoane adulte. Persoanele angajate ca asistenți personali sunt, în marea majoritate, rude până la gradul IV ale bolnavilor. Anul trecut au fost angajați 28 asistenți personali (8 pentru copii cu handicap, 20 pentru persoane adulte cu handicap) şi a încetat contractul de muncă pentru 10 asistenți personali (urmare a decesului persoanei cu handicap sau a modificării gradului de handicap al persoanei îngrijite).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email