6 argeşeni au arme de autoapărare cu glonţ

Conform bilanţului întocmit de reprezentanţii Biroului Judiciar din cadrul Poliţiei Curtea de Argeş, în evidenţele Inspectoratului Judeţean de Poliţie sunt înregistrate foarte multe persoane din zonă care deţin arme. Principalele motive invocate de argeşenii care solicită autorizaţii de deţinere de port armă sunt pasiunea pentru vânătoare şi atribuţiile de serviciu.

Astfel, din totalul de 103 arme letale, 97 sunt deținute de vânători, iar şase sunt înscrise ca arme de autoapărare cu glonț. Acestea sunt deținute de magistrați, polițiști și militari. De asemenea, în evidențele Poliției din Curtea de Argeș mai sunt înscrise și 82 arme neletale. Dintre acestea 34 sunt pistoale cu gaze, iar 48 sunt arme cu aer comprimat și pistoale cu gaz+bilă.

Polițiștii argeșeni le reamintesc cetățenilor că pedepsele sunt serioase pentru cei care au acte pentru arme, dar le ţin în locuri necorespunzătoare, cum ar fi în torpedoul maşinii, în şifonier ori sub pat. Permisul de portarmã are o valabilitate de 5 ani, dupã care trebuie reînnoit, dar numai dupã ce se face un control medical amănunțit și un test psihologic.

Ca să se autorizeze, persoanele interesate vor trebui să îndeplinească o serie de condiţii şi criterii. Dosarul pentru obţinerea dreptului de utilizare sau folosinţă a armelor cuprinde o cerere scrisă care se adresează IPJ Argeş, o copie după cartea de identitate şi originalul, certificat medical eliberat de o unitate specializată, certificatul de cazier judiciar, avizul psihologic, fotografii şi taxele de rigoare.

 

Gina Grigorescu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email