6 ani de la declararea municipiului Curtea de Argeș Oraș Regal

În urmă cu șapte ani, în 2013, trei dintre principii Casei Regale a României, respectiv Radu, soţul principesei Margareta, prinţul Nicolae şi sora sa, Elisabeta au efectuat o vizită particulară la Curtea de Argeș. Oaspeţii au fost întâmpinaţi și conduși de președintele PNL Argeș, Adrian Miuţescu, de viceprimarul liberal Cristian Mitrofan și de reprezentantul Arhiepiscopiei Argeşului şi Muscelului, părintele Nicoale Mărgăritescu.
Primul obiectiv vizitat a fost fosta Gară Regală, construită încă din timpul lui Carol I, domnitorul care a obţinut independenţa ţării faţă de Imperiul Otoman în urma războiului ruso-româno-turc (1877-1878) şi  care mai apoi a fost încoronat ca rege al României, cu o coroană din oţel, confecţionată din materialele obţinute în urma topirii unui tun turcesc.
Următorul popas al înaltei vizite a fost la Biserica Domnească, monument de cult, ridicat din secolul al XIV-lea. La necropola regală şi arhiepiscopală din vecinătatea Mănăstirii Argeşului, înalţii oaspeţi au fost întâmpinaţi de Înalt Prea Sfințitul Calinic.
Ultimul popas a fost la mormintele înaintaşilor, regii Carol I şi Ferdinand I, cel care a rotunjit după primul război mondial hotarele României Mari, alături de care îşi dorm somnul de veci reginele Elisabeta şi Maria.

700.000 de euro pentru reabilitarea gării regale

Un an mai târziu după ce această vizită importantă a avut loc, Curtea de Argeș a primit înalta distincție de Oraș Regal. Municipiul Curtea de Argeş poartă titlul de “oraş regal”, conferit în numele regelui Mihai de principesa moştenitoare Margareta, în cadrul unei ceremonii care a avut loc pe 29 octombrie 2014 la Palatul Elisabeta.
“Orașul Curtea de Argeș se dezvoltă și este foarte important să spunem că singurul amendament la buget aprobat de Ministerul Transporturilor pentru anul acesta a fost pentru suma de 700.000 de euro, alocată reabilitării gării regale din Curtea de Argeș. Este vremea ca cei care se află în fruntea administrației Orașului Regal să folosească cu înțelepciune aceste fonduri pe care le-am pus la dispoziție pentru dezvoltarea municipiului nostru. Curtea de Argeș va avea de aici înainte un parcus al dezvoltării extraordinar, ca urmare a construirii Austostrăzii Sibiu-Pitești și va deveni un important punct turistic și centru economic”, a declarat președintele PNL Argeș, Adrian Miuțescu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email