6,42 lei kilogramul de mere distribuit elevilor în şcoli

Începând  de marți, 26 martie, 59.773 de preșcolari și elevi din județul Argeș primesc mere, de două ori pe săptămână, în cadrul Programului pentru Școli al României, parte a Programului Uniunii Europene de încurajare a consumului de fructe, legume și lapte în școli, informează Consiliul Judeţean Argeş într-un comunicat de presă.

„Consiliul Județean Argeș a definitivat procedura de achiziție privind furnizarea de mere în grădinițele și școlile din județul Argeș, semnând acordul cadru (…), pentru Lotul 1- Zona de Sud cu valoarea maximă de 2.846.169,36 lei fără TVA, furnizor S.C. MATRA S.R.L., respectiv acordul cadru (…), pentru Lotul 2- Zona Nord, cu valoarea maximă de 2.930.828,40 lei, furnizor S.C. MATRA S.R.L..

Durata acordurilor cadru este de 3 ani, până în iunie 2021, iar prețul licitat per bucată măr este de 0,54 lei fără TVA. În baza acordurilor cadru, anual se vor încheia contracte subsecvente, cu reofertare de preț, dar fără a se depăși prețul prevăzut în acordul cadru. Plata produselor se va face în funcție de cantitățile efectiv livrate și confirmate de către școli și grădinițe.

Conform ofertei tehnice a furnizorului, merele sunt din soiurile Idared și Golden, provenind de la Institutul de Pomicultură Mărăcineni, vor avea un gramaj de minimum 100 grame și vor fi distribuite săptămânal și bisăptămânal, pentru preșcolarii din grădinițele de stat și private, cu program normal, de patru ore, și pentru elevii din clasele 0-VIII”, se arată în comunicatul citat.

Cum un măr are 100 de grame şi costă 0,54 lei fără TVA înseamnă că kilogramul de mere distribuit eelvilor şi preşcolarilor din Argeş costă 6,42 de lei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email