53 de misiuni ale pompierilor argeșeni în ultimele ore

În perioada 07.09.2023, ora 08:00 – 08.09.2023, ora 08:00, pompierii argeșeni au desfășurat 53 de misiuni pe teritoriul județului, iar cele mai semnificative dintre acestea au fost următoarele:

INCENDII:

În intervalul de referință, pompierii argeșeni au acționat pentru localizarea și lichidarea unor incendii de vegetație uscată și deșeuri menajere. În urma producerii acestora au ars aproximativ 3.000 mp de teren și circa 200 kg de deșeuri menajere.

Acestea s-au produs, după cum urmează:

– în comuna Cocu, unde au ars aproximativ 1.000 mp de vegetație uscată și au fost afectați și 15 pompi fructiferi;

– localitatea Rucar, a ars o cantitate de aproximativ 100 kg de plante furajere;

– comuna Bârla, a fost afectată o suprafață de teren de aproximativ 2.000 mp;

– municipiul Pitești, au ars o pubelă din plastic și o cantitate de aproximativ 100 kg de deșeuri menajere.

Având în vedere situația prezentată anterior, dar și gradul de uscăciune a vegetației, facem un apel la cetățeni să adopte un comportament preventiv în evitarea arderilor necontrolate.

Totodată, reamintim că arderile necontrolate de vegetație sunt interzise!

Nerespectarea prevederilor legale se sancționează cu amendă de la 7.500 lei la 15.000 lei, pentru persoane fizice şi de la 50.000 lei la 100.000 lei pentru persoanele juridice.

Un regim sancţionator distinct este stabilit pentru arderea miriştilor, stufului, tufărişurilor şi vegetaţiei ierboase din ariile protejate şi de pe terenurile supuse refacerii ecologice, faptă care constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă, dacă a fost de natură să pună în pericol viaţa ori sănătatea umană, animală sau vegetală.

INTERVENŢII SMURD ȘI ALTE MISIUNI:

(ora 10:21) Detașamentul de Pompieri Pitești a acționat în municipiul Pitești, strada Sf. Vineri, la un accident rutier în care au fost implicate două autoturisme. Echipajul medical prezent la locul solicitării nu a identificat victime, forțele de intervenție asigurând măsuri specifice de prevenire ale incendiilor.

(ora 13:21) Colegii noștri de la Detașamentul de Câmpulung au fost solicitați să intervină la un accident rutier produs între o autoutilitară și două autoturisme în comuna Schitu-Golești. Evenimentul nu s-a soldat cu victime, la locul solicitării salvatorii asigurând măsuri specifice.

(ora 14:16) Pompierii de la Detașamentul Pitești au intervenit în municipiul Pitești, Calea Craiovei, la un accident rutier în care au fost implicate trei autoturisme. Paramedicii SMURD au monitorizat o persoană de sex feminin, în vârstă de 46 de ani, care prezenta atac de panică, nefiind necesar transportul ulterior la spital. Pompierii au asigurat măsuri specifice în zonă.

(ora 20:04) Garda de Intervenție Topoloveni a fost solicitată să intervină în orașul Topoloveni la un accident rutier în care au fost implicate o motocicletă și un autoturism. La locul solicitării, pompierii au acționat cu o autospecială de intervenție pentru asigurarea măsurilor specifice și o ambulanță SMURD de prim ajutor calificat, care a preluat și transportat la spital o persoană de de sex masculim, motociclist, în vârstă de 35 de ani, care acuză dureri în zona toracică.

(ora 06:59) Detașamentul de Pompieri Pitești a intervenit în municipiul Pitești, strada Eroilor, în cazul unui eveniment rutier produs între două autoturisme, iar în urma impactului unul dintre acestea s-a răsturnat pe carosabil. Colegii noștri au asigurat măsurile specifice de prevenire ale incendiilor și au monitorizat și transportat ulterior la spital o victimă de sex feminin, în vârstă de 25 de ani, care a suferit atac de panică și acuza dureri toracice.

Paramedicii SMURD au gestionat în teritoriu 34 de cazuri pentru acordarea asistenței medicale de urgență.

În continuare pompierii militari rămân mobilizați, 24 de ore din 24, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.

 

 

COMPARTIMENTUL INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE al ISU Argeș

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email