50 de coşuri de gunoi pe Bulevard

Aproape 50 de coşuri de gunoi sunt amplasate pe Bulevardul Basarabilor. Deşi unii dintre locuitorii municipiului Curtea de Argeş se plâng de lipsa coşurilor de gunoi de pe străzi, directorul societăţii de salubritate spune că sunt suficiente. „Avem pe Bulevard coşuri antiincendiu şi sunt suficiente. Când se strică vreunul îl înlocuim rapid”, spuen Cătălin Nastea, directorul societăţii de Salubritate Publică Urbană Curtea de Argeş SRL, societate care aparţine Consiliului Local.

Cetăţenii trebuie să ştie că dacă solicită societăţii care se ocupă de salubrizarea oraşului amplasarea unui coş de gunoi pe o stradă, societatea îl va monta rapid. „Dacă cineva crede că e nevoie de un coş de gunoi pe undeva, poate să solicite acest lucru şi noi îl montăm fără probleme. Avem la sediu o rezervă de recipiente de gunoi pentru astfel de situaţii”, declară Nastea.

În ultimii ani, mai ales în centrul municipiului Curtea de Argeş, pe Bulevardul Badarabilor, coşurile de gunoi nu rezistau mai mult de câteva zile sau câteva săptămâni. Cetăţeni lipsiţi de spirit civic îşi făcuseră un obicei din a vandaliza recipientele, iar costurile înlocuirii acestora erau foarte mari. Acum, ori cetăţenii s-au civilizat, ori coşurile sunt mai rezistente, căci  problema distrugerii lor a dispărut. „Nu au mai fost incendiate coşurille, aşa cum se întâmpla până de curând, şi nici scoase din beton nu au mai fost”, declară Cătălin Nastea.

Pe Bulevardul Basarabilor, principala arteră a municipiului Curtea de Argeş, sunt montate coşuri de gunoi antiincendiu. Deşi costă mai mult, sunt mai rezistente. Şeful Salubrităţii spune că în perioada următoare vor fi schimbate coşurile din parcul de lângă Centrul de Cultură şi Arte, la solicitarea cetăţenilor.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email