50 de cereri pentru subvenţia la încălzire

De săptămâna trecută, Serviciul Public de Asistenţă Socială (SPAS) a început distrubuirea cererilor pentru subvenţia la încălzire. „Noi am distribuit cam 200 de cereri, şi 50 au fost aduse completate şi cu actele necesare”, spune Mariana Moise, şeful SPAS. Solicitările trebuie însoţite de adeverinţe de la Primărie şi de la Finanţe, iar până când cetăţenii primesc documentele de la instituţiile menţionate, durează. Faţă de anul trecut, Serviciul a primit mai puţine cereri, dar perioada de depunere abia a început. Argeşenii care depun solicitare până pe 25 octombrie, primesc subvenţii pentru tot sezonul rece (noiembrie – martie). Cei care depun în noiembrie, iau ajutorul pentru încălzire din decembrie.

Persoanele singure și familiile care nu-și permit să plătească în întregime cheltuielile cu încălzirea în sezonul rece pot să ceară de la stat un ajutor de încălzire, sub forma unei sume de bani care să-i ajute să acopere o parte din aceste cheltuieli. Potrivit legislației în vigoare, cererile pentru acordarea banilor se pot depune, în principiu, până la jumătatea lunii octombrie, dacă solicitantul vrea să obțină ajutorul din noiembrie și până în martie 2018.

Care este plafonul maxim al veniturilor

Ajutorul pentru încălzirea locuinței se acordă persoanelor singure și familiilor care nu-și permit să plătească toată cheltuiala pentru căldură în timpul sezonului rece.

Condiția principală pentru a obține acești bani este ca veniturile solicitantului să fie sub anumite niveluri stabilite prin Ordonanță. Astfel, în cazul energiei termice ajutorul poate fi obținut de familiile cu un venit net mediu lunar pe membru de până la 786 de lei, iar persoanele singure pot obține ajutorul dacă au un venit net mediu lunar de maximum  1.082 de lei. În cazul ajutoarelor pentru gaze naturale, energie electrică și lemne, cărbuni și combustibili petrolieri, limita maximă a venitului net mediu lunar pe persoană (persoana singură sau membrul de familie) trebuie să fie, în principiu, de cel mult 615 lei.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email