5 tineri prinși de jandarmi cu substanțe psihoactive

5 fapte de natură penală și 15 de natură contravențională au constatat jandarmii argeșeni în acest weekend, pe timpul desfășurării misiunilor specifice, informează Jandarmeria Argeș.

Cinci tineri, cu vârste cuprinse între 19 și 26 de ani, din Pitești și Curtea de Argeș au fost depistați de către jandarmii argeșeni având asupra lor fragmente vegetale uscate, susceptibile a avea efect psihoactiv, interzise de legislația în vigoare.

Pe numele celor cinci tineri, jandarmii au întocmit actele necesare începerii cercetărilor, conform prevederilor articolului 4, alin. (1) din Legea nr. 143/2000 privind prevenirea și combaterea traficului și consumului ilicit de droguri.

Actele întocmite, împreună cu substanțele ridicate în vederea confiscării vor fi predate Biroului pentru Combaterea Crimei Organizate Pitești, pentru continuarea cercetărilor.

Tot în acest sfârșit de săptămână, jandarmii argeșeni au aplicat un număr de 15 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 6.600 lei, pentru încălcări ale prevederilor Legii  pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, dar și pentru încălcări ale prevederilor Legii privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice, fiind confiscată cantitatea de 2,8 mc lemn foc molid.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email