5 oferte pentru retehnologizarea hidrocentralei Vidraru

Luni, la sediul Hidroelectrica au fost deschise candidaturile depuse în cadrul procedurii de achiziție sectoriala prin negociere competitivă pentru retehnologizarea AHE Vidraru, se arată într-un comunicat de presă emis marţi de companie. Valoarea estimată a lucrărilor este de 82.151.039 Euro, sumă la care se adaugă TVA. 

La procedură s-au înscris cinci ofertanți: VOITH HYDRO Gmbh & Co KG Austria, Consorțiul ROMELECTRO SA – LITOSTROJ ENGINEERING a.s., Asocierea GE Hydro France SAS – Elecnor SA – Grid Solutions România SRL, Asocierea GULSAN INSAAT SANAYI TURIZM NAKLIYAT VE TICARET a.s.–ZHEFU Holding Group Co. LTD. Ulterior deschiderii documentelor de candidatură, comisia de evaluare va efectua analiza și evaluarea acestora, urmând să se pronunțe cu privire la ofertanții admiși pentru etapele următoare, informează comunicatul Hidroelectrica.

 „Este vorba de o retehnologizare cu o complexitate tehnică deosebită a unui obiectiv strategic din portofoliul Hidroelectrica. Ne dorim selectarea celor mai bune soluții și implementarea celor mai moderne tehnologii pentru AHE Vidraru. Nu vom face rabat de la niciuna dintre cerințele de calitate a lucrărilor. Motivul pentru care am optat pentru achiziția prin negocierea competitivă este acela că procedura este una flexibilă și care permite societății noastre obținerea celor mai avantajoase soluții tehnice. Finanțarea lucrărilor se va face din surse proprii ale societății și dorim ca, în schimbul sumelor pe care suntem dispuși să le cheltuim, să obținem un nou ciclu de viață-de cel puțin 30 de ani, pentru Vidraru” – a declarat Bogdan Badea, președintele directoratului Hidroelectrica.

Licitaţie reluată pentru a treia oară

 Procedura de selectare a prestatorului lucrărilor de retehnologizarea AHE Vidraru este reluată pentru a treia oară, achizițiile anterioare fiind anulate că urmare a prezentării unor oferte neconforme tehnic.  Centrală Vidraru este amplasată la Căpăţâneni, într-o cavernă situată la 104 m sub nivelul râului. Prin puterea instalată de 220 MW (4 turbine Francis de 55 MW), centrala este deosebit de importantă pentru S.E.N. deoarece participă și la reglajul frecvență-putere asigurând totodată servicii de sistem, conform conducerii Hidroelectrica.

Principalele componente ale amenajării sunt: barajul Vidraru, priză, derivația și centrală. Derivația cuprinde aducțiunea sub presiune, castelul de echilibru, casă vanelor de la puțul forțat, puțul forțat, distribuitorul și galeria de fugă. Barajul din beton, în arc, cu înălțimea 166 m, realizează o acumulare multianuala cu volumul util de 320 milioane m3.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email