Curtea de Argeş nu are o staţie de epurare funcţională, dar are nevoie de una. Ca să intre în legalitate, iar canalizarea să nu mai fie deversată, ca acum, în râuri şi pârâuri, administraţia locală a plătit câteva studii de fezabilitate şi alte documente, iar când acestea au fost finalizate s-a constatat că unele scriau că staţia costă 24 de milioane, celelalte că ar costa dublu. Toate studiile au fost făcute pe banii argeşenilor. Ca să lămurească problema, autorităţile locale au comandat un nou studiu, ca să vadă cât e valoarea de fapt a staţiei de epurare. Au plătit 12.000 de lei şi au aflat că staţia se poate face cu 24 de milioane.
Constantin Teodorescu, inspector la Compartimentul Investiţii din Primărie, le-a spus consilierilor locali la o şedinţă anterioară că după părerea sa nu sunt şanse ca staţia de epurare să fie făcută la Curtea de Argeş conform proiectului existent. Consilierul Bogdan Dabija a adresat public câteva întrebări legate de staţie, iar răspunsurile le-a primit de la Teodorescu. „Am făcut mai multe sesizări către domnul primar în legătură cu stația de epurare și am primit de la domnul Teodorescu Constantin un document. Consider că răspunsul trebuia să-l primesc de la aparatul de specialitate al primarului sau de la cine a răspuns de acea problema”, a afirmat Dabija.
Constantin Teodorescu nu le-a dat consilierilor vești bune legate de acest obiectiv. „Este vorba de 23.770.000 lei. La proiectul realizat în prima fază s-a solicitat finanțare pe o anumită sumă. Când s-a venit cu acel studiu de la Administraţia Bazinală de Ape Argeș-Vedea, care solicita respectarea acelor parametrii, proiectantul dintr-odată a zis că nu poate să respecte cerințele dacă nu aduce un anumit sistem de utilaje și a mai cerut niște bani. În momentul ăsta s-a pus problemă refacerii SF-ului (studiului de fezabilitate – n.a.) și a Devizului general. Proiectantul a zis da, mergem și avem atât. Eu, ca să merg mai departe cu soluția, trebuia să vin cu o susținere financiară de 48 de milioane. M-am dus la Minister. Din momentul asta nu mai pot eu să mai mișc ceva pentru că nu am finanțare conform legii. Nu mai pot să susțin, să promovez, să împing lucrurile”, a explicat Teodorescu. El a mai spus că a propus să se facă o comisie de management al proiectului, pentru că este un proiect mare și merită a fi pus în față la Compartimentul management de proiect.
În acest moment, construirea staţiei de epurare este blocată, iar banii de la Ministerul Dezvoltării vor mai putea fi folosiţi doar în 2020, spun specialiştii. După anul viitor, staţia va trebui construită din bugetul local, numai că e imposibil ca acesta să susţină o investiţie atât de mare.