5 funcţionari din Primărie se „perfecţionează” la mare şi în Deltă pe bani publici

200 de milioane costă cursurile despre care primarul spune că sunt „şi un fel de bonus”

Funcţionarii publici au dreptul sau chiar obligaţia să participe la cursuri de perfecţionare plătite din banii instituţiei. Una dintre localităţile din zona Curtea de Argeş în care această prevedere legală, mai mult decât altele, este respectată cu sfinţenie, este comuna Băiculeşti. De vreo doi ani încoace, cam de la ultimele alegeri, funcţionarii merg în fiecare vară la mare, pe banii Primăriei, pentru a urma diverse cursuri. Anul acesta pe lista concediilor „de lucru” s-a adăugat şi Delta.

Primăria comunei Băiculeşti a cumpărat de la Harrison Consulting@Management S.R.L. mai multe cursuri de formare profesionalăCurs Resurse Umane, Curs Achiziţii Publice, Curs Rolul secretarului U.A.T,  Curs Finanţe şi Contabilitate şi Curs Management în instituţiile publice. Toate se ţin la Mamaia şi în Delta Dunării, între 30 iulie – 5 august şi 15 – 22 iulie. Cazarae se face la hoteluri de 3 şi patru stele, iar costul cazării este de  8102 pentru două dintre ele,  şi 12074 lei pentru celelalte trei.

„La cursuri merg funcţionari din Primărie. Poate unii vor zice că e prea mult, dar eu cred că sunt binevenite şi sunt şi un fel de bonus. Sperăm că în câţiva ani toţi funcţionarii să poată să participe la astfel de cursuri şi să se perfecţioneze”, ne-a spus primarul din Băiculeşti, Niculaie Dragnea. Costurile sunt destul de mari pentru o astfel de localitate, şi în multe alte comune de această mărime sunt probleme cu salariile mărite pentru că nu mai sunt bani pentru ele. „Noi avem bani de salarii până la sfârşitul anului, pentru că am avut grijă de asta”, spune însă primarul Dragnea.

Anul trecut au fost mai puţini

În iunie 2017 scriam că primăria Băiculeşti a cumpărat direct de la Lectoform Consulting Srl, din Bacău, participarea la un „Curs de formare profesională urbanism” şi la un „Curs de formare profesionala stare civilă” cu 950 fiecare.  Localitatea cu 6368 de locuitori şi-a permis şi anul trecut să închirieze două camere în hotelul Siret, de trei stele, din Mamaia, în perioada 31 iulie – 1 august, pentru cursanţi, iar ofertantul a fost Lectoform Travel SRL din Bacău. În 2018 s-a schimbat doar firma de la care Primăria a cumpărat tot pachetul.

Cele peste 200 de milioane de lei vechi cheltuite anul acesta nu sunt multe pentru o localitate mai înstărită, dar pentru comuna argeşeană cu 2100 de gospodării şi 2350 de locuinţe e mult. Locuitorii din Băiculeşti trebuie să ştie că din taxele şi impozitele pe care ei le plătesc, uneori cu greu, funcţionarii se „şcolesc” la Mamaia şi în Deltă, în hoteluri de trei sau patru stele, la care unii dintre ei nici nu ar visa să meargă în concediu, pe banii lor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email